Реклама / Ads
10| 4385 |12.04.2024 НОВИНИ

Емил Радев: Има вероятност България да има най-много русофилско настроени депутати в ЕНП

.
Емил Радев Източник: бТВ
Винаги е имало опасност от влияние на Русия за провеждането и резултатите от изборите за ЕП. Има данни за колеги от крайнодесните и крайнолевите движения, които са получавали пари за изказвания в полза на Русия. Цялата пропагандна машина е насочена към това да има сътресения в Европа. Колкото повече сътресения, толкова по-добре за Русия.", коментира евродепутатът от ЕНП Емил Радев.
 

Той обаче бе категоричен, че проевропейските партии, включително ЕНП, ще имат повече избрани представители и няма опасност за опазването на европейските ценности.

 

"Теоретично е възможно да бъдем страната с най-много русофилски депутати, но те няма да бъдат толкова много, че да променят нагласата в европарламента и да се попречи на защитаването на европейските ценности. Малко е преувеличена тази заплаха", коментира Радев в "Лице в лице".

 

Той бе категоричен, че скандалите във вътрешната ни политика имат значение за пълното ни приемане в Шенген. Радев допълни, че усилията на България по опазването на външните граници се цени високо от партньорите ни в Европа. "През последната година охраняваме по-добре границите, предишните три години бяхме като разграден двор', заяви Радев.

 

Пактът за миграция и убежище ще се отрази добре на България, убеден е още Радев. Той обясни и какво означава солидарното разпределение: "Когато навлязат големи групи и държавата не може да се справи сама, ще има механизъм за преразпределение с останалите 26 страни. Ако Полша откаже да приеме мигрантите, но Германия ги приеме, Полша ще заплати 20 000 евро на човек".

 

Икономическите мигранти ще бъдат настанени в центрове по външните граници на ЕС. Ще има по-бърза процедура. Ще има списъци на трети държави (Тунис, Турция, Египет) – там няма война, там е спокойно. Те не могат да получат право на убежище в ЕС. Те са икономически мигранти и трябва да бъдат върнати, посочи Радев.

 

"Не може да пускаме в Европа безконтролно имигранти. Някои идват от наистина опасни държави, в които има войни, но други са икономически имигранти", коментира той.  "Не може да се преминава през гори и планини, трябва да искаш убежище законно. Отблъснали сме хиляди незаконно преминаващи имигранти. Правим всичко възможно да не стъпват на българска територия, която е и европейска.", категоричен е той.

 

По думите му от 1 януари до 5 март са ни върнали 68 мигранти по Дъблинския регламент. "Това не е повече в сравнение с предходни години", каза още той.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2341 |12.04.2024 "Политико: Шолц ще запази икономическото сътрудничество с Китай въпреки съпротивата на САЩ . 9| 3634 |12.04.2024 US-експерти ще кажат, дали Гр. Игнатиево e готово за посрещане на F-16. Или ще ги получим на чужда територия . 0| 2319 |12.04.2024 Израелската армия е ликвидирала командир на Хамас . 8| 7294 |12.04.2024 Бернар-Анри Леви: Третата световна война е в ход. Западните лидери, както по времето на Хитлер, отричат ​​реалността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads