Реклама / Ads
4| 10888 |09.10.2017 НОВИНИ

Емилиян Гебрев: Върнаха ни лиценза и същия ден полицията нахлу при нас с данъчните

.
Лицензът е лист хартия, друг е въпросът колко ще можеш да го използваш и как. Това каза Емелиян Гебрев, собственик на ”ЕМКО” и Дунарит.
 
"Минахме през тежък период дай боже да е отминал. Днес премиерът Борисов се включи като помирител, но за жалост твърде късно. Всички мои колеги от чужбина питат какво става, защо става това при вас", допълни той в студиото на телевизия BIT.

Той съобщи, че Борисов по време на срещата се е запознал със случая с двата военни завода. Според него, на премиера не му е дадена цялата информация, към това навеждали въпросите, които е задавал на срещата. "Не знаеше какви са отношенията между нас и държавния Кинтекс, нямаше представа за възможностите на нашите военни заводи", допълни Гебрев.

"Други хора пишат явно върху гърба на Борисов, добре, че е той е широк", смята собственикът на двата завода. Той съобщи, че НАП и полицията е нахлула в заводите още в петък, ден, в който им е върнат лиценза на "ЕМКО". Гебрев обясни, че при тях данъчните влизат регулярно и досега никога техни служители не са идвали с полиция.

"Не знам от какво са се страхували, за мен това беше демонстрация. Ние знаем за какво идват, няма да се бием с данъчните", каза Гебрев.

"Утре ще имаме нова среща с Борисов, ще представим своите виждания ние и министър Караниколов, за да се вземе окончателно решение. Надявам се въпросът да бъде изяснен до обяд утре", поясни бизнесменът. Според него, хората от двата завода не могат да приемат отнемането на договорите и лишаването им от тези поръчки. "Все едно да ви вземат телевизора и да го дадат на съседите, това е неприемливо", поясни той.

Гебрев е убеден, че те ще спечелят делата срещу Кинтекс и Министерството на икономиката за отнетите им договори и за това ще трябва да плащат данъкоплатците в България. "Караниколов разбира накъде отиват на нещата, но въпреки това продължава да си върши своята работа. Хубаво би било да се върнем преди 24 май, когато започна атаката срещу нас. Трудно е да се работи в такава нечиста среда", завърши Гебрев.

Според него, оставката на Емил Караниколов не е решение ,защото ще се появи нов "Караниколов", трябва да се променят условията за работа и да се спре ограничаването на бизнеса на частните фирми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5209 |29.09.2017 Валери Симеонов уредил среща за ”изясняване” различията между Емил Караниколов и Емилиян Гебрев . 2| 6099 |23.09.2017 Върнаха на Германия отвлечен преди 40 години самолет на ”Луфтханза” . 0| 4205 |22.08.2017 Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца . 1| 7263 |04.08.2017 Върнаха в ареста Анелия Велева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads