Реклама / Ads
6| 5538 |14.08.2012 НОВИНИ

Ершов: Бях на съдебен туризъм, всичко е постановка

.
Денис Ершов
Натопил го бившият му съдружник, Митко Събев. Ершов е с обвинение за злоупотреби в "Петрол". Той обаче бил освободен под гаранция от 500 хиляди лева.
 

Денис Ершов получи обвинение за длъжностно присвояване на 1 милион лева oт "Петрол" АД. Той е освободен под гаранция от 500 хиляди лева, съобщи адвокатът му Анна Попова,пише 24 часа.

 

По рано днес Денис Ершов бе конвоиран от Бургас в Съдебната палата в София. Причината е образувано досъдебно производство, което се води от следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнали за злоупотреби в "Петрол"АД.

 

След като бе пуснат срещу гаранция от 500 хил. лева, той заяви: „Бях на съдебен туризъм, всичко е постановка, за да ме изплашат". На въпрос кой стои зад заплахите, Ершов отговори: „Бившият ми сътрудник" (Митко Събев).

 

Задържаният в понеделник в Бургас петролен бос пристигна по-рано днес в следствения отдел към прокуратурата по сигнал за злоупотреби. Той дойде, конвоиран със собствения си автомобил и готов за арест - с възглавница и куфар. На влизане заяви: "Не знам за какво ме викат, изчакайте. Надявам се да изляза, за да ви обясня".

Вчера се появи информация, че скандалният литовски бизнесмен Денис Ершов е задържан на бургаското летище. "Това са пълни глупости! Не съм арестуван", отрече Ершов пред "24 часа онлайн".

Както сайтът ни първи съобщи, петролният бос е бил задържан за кратко на летище Сарафово, за да му бъде връчена призовката и след това освободен.

Днес Ершов е конвоиран по досъдебно производство, което се води в следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е по повод сигнал за злоупотреби в „Петрол” АД, обясни Анна Попова.

 

По думите й, Денис Ершов не е призован в качеството си на обвиняем.

Той пристигна в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. След това адвокатите му дават извънреден брифинг пред сградата до НБУ, съобщи София прес.

 

"Господин Ершов никога не се е укривал от съдебната власт. В последните 4 месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе  и хоспитализиран в болница Токуда", добави Попова. Ершов е бил посещаван от вещи лица, които са установили невъзможността за провеждане на процесуално-следствени действия.

Следствието е било уведомявано със съответните документи къде се намира Денис Ершов и защо не се явява, подчерта адвокатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6095 |30.07.2012 Нов удар за родния туризъм, този път откъм Русия . 5| 8285 |28.06.2012 Денис Ершов: С петрола дотук, ще правя медицински туризъм . 2| 4586 |04.07.2011 Слаба оценка на СГС постави съдебен инспектор . 3| 11382 |08.04.2011 КАТ: Плащайте навреме, иначе – съдебен изпълнител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads