Реклама / Ads
54| 9169 |24.09.2023 НОВИНИ

Евгени Минчев, Костадин Костадинов и Волен Сидеров на протест пред Руската църква, затворена от посланик Митрофанова

.
Костадин Костадинов, Волен Сидеров и Евгени Минчев бяха само част от протестиращите пред Руската църква, които настояват храмът за бъде отворен, след като хлопна врати по обвинения в шпионаж предстоятеля й и двама беларуски свещеници бяха експулсирани. Сред демонстрантите беше и скандалният иподякон Антон Стефанов, който демонстрира близки връзки с Кремъл и протестира в защита на бившия вече главен прокурор Иван Гешев.
 

По време на протеста движението по бул. “Цар Освободител” бе блокирано, предават от Българската телеграфна агенция. Един от протестиращите е Атанас Стефанов, който съвсем неотдавна беше задържан от полицията при опит да нахлуе в Президентството с крясъци “анатема”, докато представители на ПП-ДБ се опитаха да върнат изпълнен втория мандат за съставяне на правителство на държавния глава Румен Радев. 

 

В профила на иподякон Стефанов във Facebook се виждат селфита пред Кремъл, снимки с руския генерал Сергей Суровикин. Представя себе си като председател на гражданско сдружение Приятели На Русия и Православния Свят. Кандидат за депутат е от проруската партия МИР. Самият Стефанов демонстрира близост с много политически лица, известни у нас, но и в Русия. Има снимки с говорителката на външно министерство на Москва Мария Захарова, с руската посланичка Елеонора Митрофанова. През 2022 г. мъжът публикува снимка с руския патриарх Кирил. Снима се и с Румен Петков от партия “Левицата”, която демонстрира проруски позиции.Партията по-късно се разграничи от Стефанов. 

 

В момента профилът му във Facebook не е откриваем. 

 

По време на протеста Стефанов отправи ултиматум към ДАНС до 24 часа да върнат руските свещеници и църквата да бъде отворена.

 

Пред Руската църква освен много граждани, имаше и представители на политически партии, сред които Костадин Костадинов и Деян Николов от партия „Възраждане“, Волен Сидеров от “Атака“ и Симеон Славчев от партия МИР. 

 

Т.нар. "руска църква" бе затворена след разпореждане на посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова. Тя няма това право, защото храмът е под протекцияата на БПЦ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4790 |24.09.2023 Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ в Пловдив. Борисов казва номинацията за София, "когато си отиде в столицата" . 21| 9938 |23.09.2023 Евгений Дайнов, DW: Путин е олицетворение на култура, която е замръзнала столетия зад европейската . 8| 4601 |20.09.2023 Земеделците изгониха Костадин Костадинов от протеста . 44| 6961 |18.09.2023 Икономистът Евгени Кънев перефразира Вапцаров за зърнарите: Терора долу! И долу СССР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads