Реклама / Ads
29| 6069 |11.09.2020 НОВИНИ

Евродепутат от ГЕРБ призна, че България не се бори достатъчно с корупцията и исканията на протестиращите са разумни

.
Андрей Новаков
Фактът, че с корупцията не се борим достатъчно, е по-сериозния проблем. На протестите има мои връстници и те имат разумни искания. Това каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по БТВ. В полза на Бойко Борисов той обясни: „Доста е пресилено да де каже, че авторитетът на един от най-дълго управлявалите лидери е разклатено“.
 

„Аз избирам да се боря навън и да нося ползите за България. Създава се усещане за рефлекс, че извън София големият брат е седнал да заседава. Не може да представяш рутинно заседание на комисията като изслушване. България не е първата държава, която се изслушва.

 

Беше представено, че такъв дебат е исторически, последните дебати бяха за Испания, Гърция и Полша. Не мисля че ще се промени нещо кой знае какво. Разбира се, че имаше критики. По-големият проблем е не какво ще каже даден евродепутат. Има напрежение в България и това се вижда.

 

На заседание на групата на ЕНП от Доналд Туск чух думи на подкрепа. Каза, че той не мисли, че Борисов е  диктатор. Следващата седмица ще разберем дали ще има такава подкрепа. Не зная някой да я е искал. Странно ми е да гледаме на Брюксел на като на класни ръководители. Критиките са полезни.  Що за диктатура е тази, която насърчава хората да протестират.

 

Механизъм ще има за всяка една държава-членка. Механизъм за наблюдение не е приключил, но доклад за България вече няма да има. Формално този механизъм стои.  Странно е, но така звучи - продължава да действа.

 

Винаги съм подкрепял обвързването на бюджета с върховенството на закона. Нека да има върховенство на закона. Няма от какво да се страхуваме, европейските фондове се виждат къде отиват в България.

 

Има искания на протестите и те са справедливи. Такива има в цяла Европа. Нямам аутокю пред мен, нямам и слушалки. Никой не ме е спирал в Европа да ме пита за аудиозаписи“, каза видимо изнервен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8979 |10.09.2020 Пиарът на ГЕРБ с нови висоти – представят пътен възел в Монтана с изглед от Китай . 17| 5557 |09.09.2020 БСП: От ДПС отново показаха пълната си подкрепа към управлението на ГЕРБ . 21| 4717 |09.09.2020 БСП и ГЕРБ в лют спор за машинния вот . 24| 6054 |09.09.2020 ГЕРБ и ОП напуснаха пленарната зала заради декларация на БСП за преврата от 9 септември 1944 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads