Реклама / Ads
34| 8944 |20.10.2020 НОВИНИ

Facebook цензурира доц. Мангъров за предпазните маски

.
доц. д-р Атанас Мангъров
Facebook изтри коментар на доц. д-р Атанас Мангъров относно носенето на предпазни маски. Публикацията на инфекциониста бе маркирана като фалшива новина.
 

Шефът на катедра и началник на педиатричната клиника в Инфекциозната болница Атанас Мангъров написа в профила си в социалната мрежа, че маските не предпазват от коронавирус. Той се позова на данни от CDC - Американският център по заразни и паразитни болести, според които над 70% от случаите на COVID-19 е при хора, носили маски, а едва 3.9% не са.

 

Мангъров определи реакцията на Facebook като цензура.

 

“Това са научни факти и да се цензурират по този начин е абсурдно. Facebook ли ще ни контролира живота?”, попита доц. Мангъров пред БНР.

 

“До месец март 2020 г. и през всички предхождащи епидемии, с каквито се сблъскваме всяка година - свински грип, птичи грип, хонконгски грип, никога досега, нито Световната здравна организация, нито Американският център по заразни и паразитни болести (CDC), нито който и да е от другите институти са казвали, че маските вършат някаква работа. Изведнъж те получиха някакво прозрение и казаха, че ако хората носят маска, броят на заболелите ще спадне с 80 на сто, което е абсурдно. В тези страни, които бяха най-затворени, в момента се наблюдава най-висок брой новооткрити заразени“, посочи още инфекционистът.

 

Той бе категоричен, че маските не са начинът, по който ще се справим с една въздушно-капкова инфекция. Мангъров поясни още, че разпространението на COVID-19 по нищо не се отличава от това на всички останали коронавируси, които са отговорни за около 15-20 на сто от всички респираторни инфекции – хрема и кашлица през студените месеци на годината.

 

ФрогНюз припомня, че тезите на Мангъров влязоха в пълен разрез с позициите на експертите от Националния оперативен щаб. Междувременно лекари призоваха експертите да изравнят позициите си, за да не се получава хаос и да не се води до объркване на обществото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7028 |14.10.2020 Доц. Атанас Мангъров: Ще се изследвам, ако имам симптоми или ако някой ми нареди . 39| 13462 |11.10.2020 Доц. Мангъров: Уплашени хора се манипулират по-лесно . 20| 13873 |05.10.2020 Доц. Атанас Мангъров алармира за изкривяване на пандемичната ситуация . 28| 8228 |01.10.2020 Сачева скри от страницата си във Facebook интервюто пред ”Дойче Веле”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads