Реклама / Ads
16| 9791 |04.05.2018 НОВИНИ

Фандъкова призна: Няма сигнали за искан подкуп от Иванчева

.
Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че не е получавала сигнали за искани пари от кмета на район ”Младост” Десислава Иванчева. От „Младост“ идвали много сигнали за „заключени“ преписки, но Фандъкова никога не била получавала информация за искан подкуп.
 
Преди две седмици кметът на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Те са обвинени в получаване на подкуп в особено големи размери.

Столичният кмет коментира и тиражираните в някои медии „изтекли“ разговори от СРС между Иванчева и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, също арестуван, в които се споменава името на Фандъкова. „Веднага поисках от прокуратурата официално дали такъв разговор е имало и получих официално писмо, че такъв разговор не е имало“.

Фандъкова съобщи, че дейността в район „Младост“ е блокирана още преди ареста на Иванчева. „Очакваме издаване на документи за терени за изграждане на две улици. Изпращаме редовно напомнителни писма... На едно писмо към някой от другите кметове, аз подписвам две до район „Младост“... Хората очакват от нас да ремонтираме и да изграждаме, а повече от година ние не можем да започнем, при осигурено финансиране“.

Фандъкова каза още, че никога досега не е получавала от Иванчева доклад за конкретен казус и конкретно решение, свързано с презастрояване.„Има законов начин за решаването на всеки един проблем. Може да се предложи друг имот на собственика. Вместо да се решават проблемите, които изискват много работа, те се заключват в чекмеджетата“.

От „Младост“ идвали много сигнали за „заключени“ преписки, но Фандъкова никога не била получавала информация за искан подкуп. „Не, никога не съм получавала сигнали за искане на пари. Но получавах изключително много сигнали за забавени преписки“.

„Много е тревожна ситуацията в район „Младост“ – това е вторият по големина район. Хората нямат нормално административно обслужване. Кметският екип абдикира и за мен е максимално важно работата да се възстанови“, каза още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5421 |03.05.2018 Председателството свършва, а символът му още го няма . 1| 4783 |28.04.2018 Калоян Паргов: Решението на проблема в ”Малашевци” е елементарно, но явно няма воля от страна на управляващите . 4| 5967 |28.04.2018 Няма връзка между Русия и екипa на Доналд Тръмп . 1| 4847 |27.04.2018 Над половината българи няма да почиват през лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads