Реклама / Ads
0| 5843 |24.04.2016 НОВИНИ

Фелиз Хюсменова прочете вместо Сокола приветствието му

.
Последните 25 години показаха, че ДПС е една стратегическа инвестиция за етнически мир у нас. Това е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. Това пише в приветственото слово на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, прочетено от евродепутата Фелиз Хюсменова по време на 9-ата Конференция на Движението, въпреки че Сокола бе в залата.
 
„Основното ми послание към всички вас е: пазете и възпроизвеждайте този политически капитал. Пожелавам ви да овладеете силата на единственото, защото тя ще ви трябва да занапред. Пожелавам ви да бъдете достатъчно търпеливи, но не до там, че да бъдете готови да предадете свободата си. Бъдете силни и добронамарени. Не се подавайте на силата на омразата. Обичам ви, винаги ваш, Ахмед Доган“, се казва още в приветствието.

Преди приветствието на Доган слово произнесе Мустафа Карадайъ.  „Периодът от трите години, изтекли от предходната Национална конференция на ДПС, е белязан с много силна динамика и интензитет на политическите и обществените процеси в България“, каза съпредседателят на ДПС в доклада за отчетния период на партията по време на IX-та Национална конференция на ДПС.

„Днес заседава IX-та Национална конференция на ДПС. В житейските цикли числото девет изразява завършеност, пълнота, цялост и научени уроци. В политически смисъл за България периодът от трите години, изтекли от предходната Национална конференция на ДПС, е белязан с много силна динамика и интензитет на политическите и обществените процеси – пет правителства, три парламента, четири избора – два пъти парламентарни и по един за Европейски парламент и местна власт, два референдума“, припомни Карадайъ. По думите му, за ДПС тези три години са били години на изпитания и предизвикателства.

„През 2013 г. лидерът на партията д-р Ахмед Доган ни даде един много силен урок по демокрация, но и постави на изпитание зрелостта ни на демократична и либерална партия. Несъмнено, Националната конференция на ДПС е обект на силен интерес не само за нас – делегатите, членовете, избирателите и симпатизантите на ДПС, но и за останалите политически участници и формации, за медиите и анализаторите. Ние си даваме сметка за това“, посочи Карадайъ. Той уточни, че и на тази Национална конференция от ДПС ще говорят честно и открито. По думите му, неведнъж са доказвали, че са и могат да бъдат на висотата на очакванията и да отговарят на предизвикателствата на времето, поемайки своите отговорности.

„За 26 години ДПС се доказа не един път като национално отговорна политическа партия, партия, отворена към своите избиратели, партия с ясна визия за бъдещето“, напомни Мустафа Карадайъ. От ДПС изразяват безпокойство за развитието на икономиката в страната, влиянието в социалната сфера и здравеопазването, за кризата в образователната система, за липсата на реформи в съдебната власт, отсъствието на перспективи, социалната несигурност, наблюдаваните тенденции за растеж на цените, тревожното ниво на безработицата, липсата на стимули за активизиране на бизнеса. Това са проблемите, които трябва да определят основните политическите дебати в страната и тяхното решаване трябва да е в центъра на вниманието и на властта и на опозицията. Липсата на общо валидни правила за правене на политика често дават живот на езика на омразата. Наблюдава се тенденция езикът на омразата да стане официален език, на който се говори в политическия и в обществения живот на страната. Този тип социално – политическа комуникация придобива опасни измерения, защото става модел, по който се развива обществото. Езикът на омразата се активира не само на политическо, но и на социално нито. Това негативно явление води до взривяване основните на толерантността, което е опасност за всяко общество, заяви Карадайъ.

„Най – важният въпрос днес за ДПС е накъде трябва да върви партия. Присъщо за всяка политическа партия е, когато е в опозиция да има за основна задача промяна в оперативния елит, засилване на вътрешнопартийния диалог и стабилизиране на структурите си. Това е процес, който трябва да засилим. Трябва да се върне нормалността в партията“, каза Мустафа Карадайъ. „Вътрешнопартийните дебати трябва да ги приемаме като ресурс за постигане на позитивна промяна“, поясни той.

Втората конкретна задача, по думите, е да се направят необходимите промени и оперативното ръководство да стане по – ефективно. „Трябва да прекратим практиката – всички жалби и въпроси да се отправят до Централното оперативно бюро на партията. Нужно е да се даде нов импулс до контролните органи, което ще бъде и вътрешната система за сигурност в партията и тези органи да са под шефството на почетния председател“, каза още Карадайъ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7030 |26.02.2016 Хюсменова: Няма новина, защото няма да ставам лидер на ДПС . 6| 6389 |05.01.2016 Гюнер Тахир: Филиз Хюсменова сменя Местан . 45| 9819 |16.08.2015 Хаджигенов: Правната грамотност на премиера отговаря на прочетените книги . 5| 5757 |02.07.2014 Филиз Хюсменова е вицепрезидент на групата на АЛДЕ в ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads