Реклама / Ads
18| 5067 |14.04.2011 НОВИНИ

Фидосова чака Станишев на къра

.
Мисля, че Станишев никога не е стигал до къра и не знае кога се прибира гроздето. Така коментира искането на БСП за по-късна възможна дата за провеждане на изборите депутатът на ГЕРБ Искра Фидосова, цитирана от БГНЕС.
 

Единственото, което се сещам, че се прибира най-късно, това е зелето, но то се прибира през октомври. Не мисля, че има стотици хиляди декари зеле в държавата. Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Станишев не е наясно кога се прибира реколтата.

"Аз бях изненадана от изказването на г-н Станишев, от мотивите, които представи той", коментира Фидосова. Тя  припомни, че през 2006-та, като председател на парламентарната група на "Коалиция за България", Михаил Миков прави предложение изборите да се проведат на първата възможна дата, с мотиви обратни на това, което след консултациите за ЦИК при президента изложи Станишев - приключил е селскостопанският сезон, хората са си прибрали реколтата. "Станишев излиза и казва: "хората са в отпуска и на море, а децата ще почнат училище, а на къра работата продължава".

Фидосова разкритикува социалистите, че предлагат сега най-късната възможна дата - 13 ноември. Според нея тази дата е  много късна. Ако балотажът е на 20 ноември, това значи, че ЦИК ще се произнесе не по-рано от 30 ноември или началото на декември. Това означава, че свикването на общинските съвети от областните управители и полагането на клетва ще стане в средата на декември. Ами, кажете - тия кметове и общински съветници, особено кметовете, какво ще правят за Коледа? Как ще работи тази община и какво ще се случва там", попита  депутатът.

Най-изумително, според Фидосова, обаче е било изказването на Лютви Местан. Зам.-председателят на ДПС предложи дата 30 октомври, която да е след празника на Св. Димитър на 26 октомври. Тя отбеляза, че денят на Св. Димитър се пада в средата на седмицата, 26-ти октомври е в сряда. Това според Фидосова няма нищо общо с гласуването, което е в неделя.

Депутатът на ГЕРБ коментира още, че при предишните избори на 22 октомври 2006 година, същият този г-н Местан с хората на г-н Станишев гласуват това предложение, макар вотът да е преди Димитровден. "Като чух изявленията на двамата, седнах, разрових и намерих странни съвпадения, които обявих и видяхте какъв проблем и спор предизвиках. Най-малкото г-н Местан се ядоса", добави Фидосова.

Тя изтъкна още едно съвпадение - на 29 октомври е националният празник на Турция. Най-големият мюсюлмански празник - Курбан байрам е на 6 ноември, подчерта герберката. Миналата година турското правителство взема решение и слива двата празника.

Тия съвпадения за мене са много странни. 2006 г. също единият тур се провежда на Курбан байрам. Вижте резултатите, които идват от Турция, каза в заключение Фидосова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5158 |14.04.2011 М. Димитров: В момента Бойко слуша Първанов и Станишев . 12| 4618 |12.04.2011 Станишев видя края на НЗОК . 9| 4910 |11.04.2011 Фидосова: Избираме от трима за президент . 13| 4700 |11.04.2011 И. Фидосова: Идват тежки избори, но не 3 в 1!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads