Реклама / Ads
0| 4285 |09.11.2016

Фрог го написа: „Килърът” Васко Кеца доживот в затвора

.
Окръжната прокуратура в Шумен приведе в изпълнение доживотна присъда без замяна на участника в групата „Килърите“ Васил Петков Костов, известен с прякора си Кеца. 45-годишният Костов бе признат за виновен и осъден за две от престъпленията, в които беше обвинен - за убийствата на адвокат Петър Лупов от Велико Търново и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Общото наказание на Костов, което му наложил Варненският апелативен съд, бе определено на една доживотна присъда без замяна съгласно правилата на член 23 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативната прокуратура.
Преди седмица Фрог ви информира първи, че влиза в сила доживотната присъда на Кеца.

Доживотната присъда без замяна на Васил Костов е влязла в законна сила на 26 октомври 2016 год. С определение на второ наказателно отделение на Върховния касационен съд в производство по член 351, ал. 5 от Наказателно-процесуалния кодекс касационната  жалба срещу разпореждане 16 от 2015 год. на Варненския апелативен съд против присъда №12 от 2016 на въззивната инстанция била оставена без уважение.

Костов и защитата му подали бланкетна жалба, в която не посочили касационните основания и доказателства, които я подкрепят. Това е трябвало да се стори в 7-дневен срок в допълнение към жалбата.

На 14 септември 2016 год., 7 дни след изтичане на законовия срок за това, защитата на Васил Кеца изпратил по пощата допълнението към жалбата. Върховният касационен съд приел, че частната жалба е неоснователна и не покрива изискванията на член 351, ал. 1 от НПК. В касационната жалба задължително се посочват от когото е подадена, присъдата, решението и частта, в която се обжалва, в какво се състои касационното основание и данните, които го подкрепят, както и искането, което се прави. В жалбата на защитата на килъра Костов тези задължителни реквизити липсвали. Така тя е оставена без уважение. С това присъдата в частта за двете убийства влязла в законна сила.

В момента участникът в групата „Килърите“ изтърпява присъда лишаване от свобода от 10 години за участие в организирана престъпна група за палежи, взривове, побои и убийства в плевенския затвор.

Доживотната присъда без замяна Васил Костов ще търпи в затвора във Враца.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Радева пред Фрог: Гръбнакът на ГЕРБ е пречупен, хората не искат Борисов 5| 16438 |08.11.2016 . Само във Фрог: Коват закони, дори при оставка на Борисов 1| 6038 |07.11.2016 . Само във Фрог: ГЕРБ се срива, но от 2013 г. насам 5| 9380 |07.11.2016 . Фрогоко: Грандиозни опашки се извиха в Берлин. И не мърдат 11| 4167 |06.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ