Реклама / Ads
8| 19759 |29.08.2016 НОВИНИ

Фрог научи: Кандидатът на ГЕРБ за президент е Николай Младенов

.
Николай Младенов
Източници на Фрог от ГЕРБ първоначално съобщиха, че за президент на голямата дясна партия ще бъде издигнат бившият министър на отбраната и сегашен съветник на премиера ген. Аню Ангелов. Но бързо се поправиха, като информираха, че това по-вероятно ще е пак бивш министър на отбраната и сегашен официален пратеник на ООН в Ирак Николай Младенов, който е само на 44 години.
 
Кандидатът на ГЕРБ за президент е с евроатлантическа ориентация, има познания свързани със системата за сигурност, той трябва да е обединител на нацията и да умее да балансира между партиите и изпълнителната власт, има управленски опит, познат е в европейските столици. Така изглежда профилът на бъдещия кандидат според изказванията на лидера й Бойко Борисов и на заместника му Цветан Цветанов. Вижда се, че той пасва като шамар на буза точно на Николай Младенов.

Припомняме, че Николай Младенов започна като министър на отбраната и продължи като външен министър в първия кабинет на Бойко Борисов. Бил е народен представител и евродепутат. През февруари 2015 г. бе специален координатор за Близкоизточния мирен процес, назначен от генералния секретар на ООН.

Знаят го дипломатите в Брюксел, Вашингтон, Лондон и Москва.

Младенов е завършил първа английска гимназия в София, „Международни отношения” в УНСС, има магистърска степен по военни науки от Кралския колеж Лондон с дипломна работа на тема „Влиянието на близкоизточния мирен процес върху израелската ядрена програма“.

В централата на ГЕРБ смятат, че кандидатурата му ще бъде подкрепена и от много от партиите в Реформаторския блок. Младенов може да привлече гласоподаватели от мюсюлманите. Известно е, че зад гърба му винаги са стояли американското посолство и Брюксел.

Известно е още, че кум на Младенов на сватбата му преди пет години бе самият премиер Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4855 |29.08.2016 Цветанов: Кандидатът на ГЕРБ е медиатор, познат в Европа . 6| 18224 |26.08.2016 Прогнозата на Фрог се сбъдва- Борисов предлага АЕЦ „Белене“ на Ердоган . 0| 5493 |26.08.2016 Фрогоко: Кога ще ги стигнем... хамбургчаните? . 2| 10881 |25.08.2016 Спас Ташев за Фрог: „Ела, вълчо, изяж ме” e миграционното ни поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads