Реклама / Ads
46| 20422 |04.02.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Ламбо не стъпва в НС заради аферите в "Музикаутор" и ПРОФОН

.
Стефан Данаилов Източник: Булфото
Познатият като майор Деянов от "На всеки километър" червен депутат и дойен на народните избарнници в 43-тото НС Стефан Данаилов не ходи в парламента , потвърдиха за Фрог депутати. Причината не е здравословното му състояние, а забъркването му в далавера и краден влог за милиони с фирмата за авторски права ПРОФОН и сдружението "Музикаутор",потвърдиха за медията ни хора от службите.
 
По думите им Данаилов сякаш играе и в живота си ролята на екранния си герой, бизнесмена Борис Арнаудов, от серийния български филм "Фамилията". Според бившия анализатор на ДС Тодор Ников онези 20 млн. влог в КТБ от 2001 г., които не са раздадени на изпълнителите, стои името на Данаилов. Той припомня пред журналисти, че като културен министър Ламбо е узаконил с точка в закона монопола на тези две фирми и поставя в положение партер всякакви нови играчи на музикалния пазар. А от това страда най-вече защитата на авторските права на интелигенцията.

По информация пак от службите с парите от схемата на Данаилов печели доведения му син Росен Цанков, който ги ползвал за строителството на Втори   киноцентър.

Продуцентката Саня Армутлиева ограбва парите на българските музиканти, заедно с останалите членове в ръководството на "Музикаутор" и ПРОФОН. Това пък твърди певицата Рут Колева във видеообръщение към колегите си, което публикува във Фейсбук.

Музикаутор е сдружение за управление на авторските права на авторите на музиката, текста и аранжимента на песните, а ПРОФОН управлява авторските права на продуцентите. Шефовете и на двете фирми са едни и същи, информираха Фрог изпълнители.

Хотелите, ресторантите, телевизиите, радиата и организаторите на концерти плащат на тези две дружества за авторските права на музиката, която пускат. Тя обаче не е собственост на Музикаутор и ПРОФОН и те би трябвало да го преразпределят и да изплащат парите на изпълнителите и продуцентите, с които имат сключен договор.

Дружествата се грижат за управлението на авторските права не само на българските, но и на по-голямата част от чуждите изпълнители. Колева обаче твърди, че това не се случва или ако някакви пари стигнат до изпълнителите и продуцентите, то те са много малко. В обръщението си младата певица подчертава, че няма личен интерес да говори срещу Саня Армутлиева, Музикаутор и ПРОФОН и че дори може да си навлече неприятности заради казаното, но проявила смелост за да се даде гласност на проблема и да се промени нещо.

Колева призовава музикантите да се обединят и да направят подписка, с която да влязат в следващия съвет на Музикаутор или на ПРОФОН."В това нещо трябва да бъдем заедно, като едно общество на български музиканти, които искаме едно поне минимално добро бъдеще. Аз и много други музиканти ще бъдем благодарни на всяка една подкрепа", завършва Колева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5271 |02.02.2015 Сл. Нейков за Фрог: Енергийният сектор не е социален сектор . 7| 5513 |02.02.2015 Първо във Фрог: С още месец удължават проверката срещу Борислава . 85| 11221 |02.02.2015 Фрог научи: От МВР посещавали по два пъти на ден ген. Зикулов . 3| 6059 |02.02.2015 Шефът на пожарната пред Фрог: Подготвяме евакуация на хората край яз. Одринци и Цонево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads