Реклама / Ads
3| 8294 |21.10.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Повишават издънил се полицейски шеф при атаката в ТВ7

.
Радослав Сотиров по време на атаката в ТВ7
Един от полицейските шефове, който зверски се издъни при атаката в ТВ7 ще бъде повишен, научи Фрог нюз от високопоставен източник в МВР. Става дума за бившия зам.-директор на СДВР Радослав Сотиров, който вече ще оглавява Регионална дирекция „Гранична полиция” в Елхово.
 

След инцидента с бежанците край Средец, ръководството на МВР решило да парти Сотиров на браздата, за да оправи положението. Припомняме, че веднага след инцидента с нахлуването на униформени в телевизионните студия на ТВ7, шефът на МВР Румяна Бъчварова поиска и прие оставките на Радослав Сотиров и шефа на 6-то РУП Иван Пепелджийски. Ден по-късно се разбра, че става дума за замазване на очите, тъй като двамата не бяха изритани, а само преместени на други места в МВР.

 

Полицаи припомнят, че кариерата на Сотиров стартира по времето на кабинета Орешарски. Казват, че било заради близките му контакти с тогавашния главен секретар Светлозар Лазаров. Тази рокада в МВР е поредното доказателство, че кръгът КОЙ „коли и беси” във ведомството, като посочва кой да бъде повишен, кой понижен и дори уволнен. Неудобните ченгета, които не искат да играят по свирката на криминално-олигархичния кръг, стават главни герои във всички пеевски медии. Вече се установи и трайна практика-върху тях се изсипват откровени лъжи, след което биват уволнени или в най-добрия случай натирени в „девета глуха”.

 

В момента наглостта е стигнала до там, че сигналите от страна на медиите, за насилие в полицията, доведоха не до отстраняване на отговорните за това началници, а напротив-до тяхното утвърждаване и повишаване. Въпреки огромното желание на шефовете в МВР да се правят на глухи и слепи за данните  за нередности, ще припомним, че има сигнал за корупция и срещу Радослав Сотиров, който датира от 2010 г. Това става ясно от писмо на редови служител от магистрална полиция в ОДВР-София изпратено до бившия шеф на МВР Цветан Цветанов .

 

В него се разкрива корупционна схема за събиране на пари от редовите ченгета и се разказва за съществуването на черна каса. Фрог нюз намери писмото в интернет. Публикуваме го едно към едно, като не се ангажираме с неговата 100 процентова достоверност. Нито един от бившите колеги на Радослав Сотиров в ОДМВР-София не пожела да каже добро или лошо за него. Всички без изключение  подминаха с многозначителна усмивка въпроса, дали писанията срещу него отговаря на истината. Ето и текста на сигнала:

 

До министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов

 

Копие: Разследващи медии

 

 

 

Входящ No: 226A37F761 от дата 16.12.2010

 

 

Г-н Министър,

 

аз съм служител в ОД МВР София - сектор Престъпления по пътищата. Искам да сигнализирам, за нередностите, които се случват в сектора.

 

Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.

 

Такава сума се иска от всички колеги в сектора - преди сумата беше 200 лева. Парите се предоставят, тъй като Сотиров ни увещава, че сумата е за застраховка на нашите работни места и ни пази Апостол Славов, който е бивш служител на Вътрешна сигурност МВР, а сега е заместник Директор при нас.

 

Г-н Министър заповядайте да се уверите, че автомобилите с видеокамери не се експлоатират за да се събират по-лесно пари от водачите на пътя.

 

Работи се със радари, който не се водят на отчет в МВР. Предадените снимки от видеорадарите не отговарят на броя предадени снимки в края на смяната. Отделно от месечната рента, парите след всяко дежурство се предават на Мирослав Андонов и Първан Пейчев, които ги разпределят в края на месеца, между служителите - това е нашата черна каса.

 

За да се уверите в думите ми нека Вътрешна сигурност направи проверка на полиграф на Андонов, Пейчев, Сотиров и Жоро Стойлов

 

Вдигането на месечната рента се обясни, че се налага, защото са необходими много пари за адвокатите и съдийски състав на Комисар Валентин Димитров /три дела от общ характер/ и Сотиров /едно дело/.

 

Виже последните рокади в МВР, за които Фрог писа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5887 |21.10.2015 Първо във Фрог: Конфискувана кола за наркотици подарило МВР на Антонов . 43| 9247 |20.10.2015 Само във Фрог: Научният ни елит иска да си върнем Западните покрайнини . 1| 5156 |20.10.2015 Фрог позна: Правят Държавно предприятие в МВР за услуги на гражданите . 18| 26154 |19.10.2015 Явор Нотев пред Фрог: Това с ваксината е чудовищно, алармирайте ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads