Реклама / Ads
12| 4735 |02.02.2016 НОВИНИ

ФРОГ научи: Вълчев ще е сивият кардинал на Кунева в МОН

.
Даниел Вълчев
Бившият просветен министър от кабинета Станишев Даниел Вълчев ще е фактическият лидер в МОН, но в сянка, твърдят запознати с материята. Той ще назначи свои хора в МОН, а Меглена Кунева ще е просто говорител, което тя впрочем умее добре.
 

Аз съм адвокат, безплатни съвети не давам, каза преди дни Даниел Вълчев по темата ще съветва ли Кунева, ако тя оглави министерството. Сега обаче изглежда, че "съвети" ще има, а каква ще е цената им вероятно ще се изяснява тепърва.

 

Много лесно се доверяваме на твърдението, че всеки министър трябва да е някакъв голям експерт. Ивайло Московски да не е машинист случайно, че ръководи включително и БДЖ?, коментира преди два дни Вълчев повод номинацията на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието на мястото на Тодор Танев.

 

Припомняме, че по времето на Даниел Вълчев като министър бяха въведени делегираните бюджети за българските училища, които направиха така, щото учителите да зависят от броя на учениците, без които няма субсидия. Учителите се оплакват, че вече не смеят да оставят ученик на поправителен изпит, камо ли да го изключват.

 

Ученическата агресия и усещането за безнаказаност се превърнаха в трайна тенденция по училищата до голяма степен и по тази причина, жалват се учители особено в провинцията и твърдят, че се чувстват като безгласни букви.

 

Даниел Вълчев въведе също и външното оценяване, което, според запознати, не е станало мерило за преподавателски умения и усвоени знания, но пък е увеличило стреса сред учениците, особено в 4-ти клас.

 

А ето и едни от най-крилатите фрази от времето на министерстването на Даниел Вълчев:

 

Аз самият харесвам мислите си си, но не винаги ги помня всичките... Когато казвам неща, които невинаги са очевидни, все пак се надявам да допускате, че зад тях стои някаква мисъл.— в-к „Стандарт“

 

Радвам се, че заместник-министрите ми се връщат от отпуска, защото близо месец бях принуден сам да давам команди и да си ги изпълнявам. Да си казвам – хайде, в ляво, и да вървя натам. — по време на отчета му за две години от началото на мандата

 

Въпрос на синдикалист към Д. Вълчев по време на учителската стачка през 2007 г.:
Синдикалист: Г-н Вълчев, не ви ли омръзна да сте нарцис?
Вълчев: Не ми е омръзнало да съм Нарцис, тъй като в момента аз съм Зевс.

 

Разговор с Пламен Орешарски, тогавашен министър на финансите, по време на учителската стачка през 2007 г.:

Орешарски: Дай да разваляме седенката.
Вълчев: Да я разваляме, казваш?


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 11494 |02.02.2016 РАЗКРИТИЯ! Аврамов за Фрог: Доган е в мрежите на МИТ* . 16| 10252 |02.02.2016 Доц. Ал. Маринов за Фрог: С робството скроиха номер на Танев и го махнаха . 40| 8927 |01.02.2016 Фрог установи: #КОЙ се прави на умряла лисица за разкритията на Шпигел . 5| 4897 |01.02.2016 А. Стефанов за Фрог: Политиците са резистентни към критиките на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads