Реклама / Ads
22| 16514 |09.11.2015 НОВИНИ

Фрог око: Асоциация внася в ДАНС сигнал за корупция в Министреството на земеделието

.
Александър Атанасов
За съжаление, явно, г-жа Танева не е разбрала, че парите за агроекологичните плащания не се дават, за да не се изгубят, а за да се постигнат цели за опазване на почвите от нитратно замърсяване, от ерозия, за запазване на биологичното разнообразие, редки породи овце, крави и т.н. Това ни пишат експерти от Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.
 
Казаното и то от българския министър на земеделието просто не е нужно да се коментира! Реално, г-жа Танева признава всичко, което аз казвам, с една значителна грешка. Не за всички е невъзможно да изпълняват изискванията за истински сеитбооборот, а само за част от получаващите неправомерно средства. Това са зърнопроизводителите, които с протекцията на Васил Грудев и бившия съветник Свилен Костов, станаха пчелари за една нощ и регистрираха 40 000 кошера на името на близки, роднини, съпруги и деца, още преди обществото и бранша да са разбрали за финансирането на пчелите. Само напомням, че Свилен Костов се появи като консултант на Националната асоциация на зърнопроизводителите само ден след като напусна поста си на заместник-изпълнителен директор на ДФЗ - Разплащателна агенция, обяснява предателят на ААЗП Александър Атанасов.

Именно тези двамата, Грудев и Костов, сега дават амнистия на тези фермери които 3 години получаваха плащания за нещо, което не са правили. Три-четвърти от останалите производители обаче извършват сеитбооборот и висшите чиновници ги карат да се откажат от усърдния си труд, защото не могат да изпълнят изискванията, казва още той.

И десерта! Чрез гъски или пчели, малка част от членуващи в НАЗ ще получат нов подарък - всичките пари от мярка 10 „Агроекология и климат“ от новата ПРСР. Това е меко казано скандално, но се вписва идеално в стила на работа на Грудев. ААЗП ще внесе сигналите го ДАНС и Главния прокурор именно за тези действия!, информира той.

Г-жо министър! Все още не е късно. Но скоро ще бъде! ПРСР ще потъне в блатото на некомпетентността, корупцията и алчността, ширеща се и властваща в МЗХ, категопричен е Александър Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7327 |08.11.2015 Само във Фрог: Полицай застреля жена си, гръмна се в слепоочието . 24| 9727 |08.11.2015 Фрог око: Бъчварова ли свърши работата на Ненчев? Ха-ха... . 37| 16595 |07.11.2015 Само във Фрог: Полицаи довършват палата на Владислав Горанов . 42| 15448 |07.11.2015 Фрог око: Година управление на коалиция ГЕРБ и сие-резултати!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads