Реклама / Ads
5| 14759 |09.02.2017 НОВИНИ

Фрог позна: Отстраниха шефа на Инспектората на МВР

.
Метлата в МВР също заигра като в земеделското министерство. С поста си се разделя шефа на „Инспектората” Николай Гешев. Това съобщи за Фрог нюз източници от ведомството.
 
Както писахме преди шест дни новото ръководство на МВР готви вендетавърху двете ключови дирекции в министерството в борбата с корупцията-Инспектората и Вътрешна сигурност. Причината за разправата- по искане на прокуратурата през 2015 г.  те проверяваха шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов заради скандала с полицаите не реагирали на прегазен човек на пешеходна пътека. Това доведе и до оставката на Узунов. И тримата зам.-министри Венцислав Катинов, Маринела Белева и Емил Ганчев са били проверявани от „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност” по нареждане на прокуратурата.

Вчера Гешев е извикан от политическия кабинет на Узунов и му е съобщено, че е отстранен, защото срещу него е започнало дисциплинарно производство за нарушения.

 

Гешев е излязъл в болнични. Според запознати сигналът до министър Узунов за Гешев е подаден от шефа на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” в МВР Иван Пейков. Пейков е разследван от Инспектората за съмнения за корупция при проваления конкурс за изработване на нови униформи в МВР.

 

Очаква се до края на другата седмица съдбата на Гешев да последват и други началници. Особен натиск има за мястото на главния секретар Георги Костов.

 

Отговорни фактори от модела КОЙ пробутват за най-високия професионален пост сегашния шеф на СДВР Младен Маринов. Няколко пъти „кожата” на Маринов  беше спасена по времето на кабинета „Борисов 2” след обаждане „отгоре”. Депутати многократно питаха защо Маринов е на този пост, след като дирекцията показва най-слабите резултати в страната. Отговор, обаче нямаше. Звездата на Маринов, който се свързва с модела „КОЙ”  изгря по времето на Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР  по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. До края на другата седмица са планирани още възлови рокади.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4981 |09.02.2017 Само във Фрог: Масов рекет и извиване на ръце при влизане в детските градини . 5| 4626 |09.02.2017 Само във Фрог: Даваме 1 млн. лв. за софтуер за интегриране на роми . 5| 8736 |08.02.2017 Само във Фрог: Стената на яз. „Бели Искър” е неизправна, хората се готвят за втори Бисер . 1| 6146 |08.02.2017 Само във Фрог: Без наказания в Софийски районен съд за „прашките”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads