Реклама / Ads
35| 9121 |19.03.2015 НОВИНИ

Фрог разкри: Външна фирма ще кадрува в МО срещу 9700 лв.

.
Министър Ненчев в очакване доклада на частната фирма
Ведомствените експерти не могат да се справят сами с реформите, структурните промени и съкращенията в министерството на отбраната /МО/. Затова прегледа на устройствения план, по който ще се осъществи сечта/оптимизацията/, ще се осъществи от външна фирма, чийто резултат щял да бъде по-обективен.
 
Ето това е измъдрил постоянният секретар на отбраната полковник от резерва Добромир Тотев за извъшване на анализ на състоянието на административните звена в МО и структурите, които са пряко подчинени на министър Николай Ненчев. Прави се в изпълнение на премиерско решение до 31 март всички министерства да представят програми за структурни и функционални реформи за периода 2015-2017 г. В министерствата трябва да се съобразят  с бюджетната прогноза.

В МО вече е изготвен окончателен доклад от дирекция „Вътрешен одит”, според който трябва да се вземат мерки за максимално оптимизиране на персонала във ведомството, структурите на пряко подчинение на военния министър и Българската армия. За отбелязване е, че този доклад не е бил предоставен на началника  на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той е трябвало буквално да се моли , за да му бъде предоставен. За сметка на това такъв са получили всички политически корифеи от ръководството – заместник-министрите, началникът на политическия комитет и някои от директорите.

Та този доклад на дирекция «Вътрешен одит» барабар с докладите от прегледа на Устройствения правилник на МО  и новата програма Програма за структурни реформи до 2017 г. ще бъдат предоставени  на експерти от външна фирма. Не само че се подценява труда на хората от вътрешния одит. Тази фирма не работи безплатно и за целта  се създава специално допълнение във финансовия план, с което да се осигурят необходимите за това 9700 лв. дирекция «Инвестиции в отбраната» трябва да намери и узакони парите.

Така с тази своеобразна армейска операция « измиване на ръце» министърът и кръгът около него ще постигнат жадуваното 10% намаление на хора от структурите. А на всичко отгоре, съвестта им «ще е чиста», защото секирата ще е предложена от външна фирма.

Крум Разлошки
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5000 |18.03.2015 Фрог позна: Правителството предложи Димитър Георгиев за шеф на ДАНС . 15| 5023 |17.03.2015 Делийски за Фрог: РБ още не са се наяли с власт . 36| 9396 |17.03.2015 Фрог научи: Парламентарен секретар буни министър за Военното разузнаване . 49| 6955 |13.03.2015 Ев. Славкова за Фрог: НДСВ може да се коалира с Движение 21

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads