Реклама / Ads
0| 8033 |31.05.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Новото правителство на Македония – поделено между САЩ и Турция

.
Източник: БГНЕС
В четвъртък предстои да се обяви новият македонски кабинет, който евроатлантикът Зоран Заев много отдавна вече е сглобил с огромната помощ и натиск от Държавния департамент на САЩ чрез неговия представител, небезизвестният Браян Хойт Ий, което значи – с очевиден силен външен атланически натиск. Програмата за правителствения кабинет също много отдавна е предварително сглобена – пак „с помощ от приятел”, същият приятел. Това коментира пред Фрог нюз тюркологът Емилия Славкова.
 

У нас всички знаем, че в Македония опасно си играят с лумнал огън. В  Македония си играят с обществения и политическия огън и със съдбата на българите  още с основаването, и дори преди това, на независимата Република Македония през 1991 г., която от самото начало на съществуването си има голям проблем с международната, а и с вътрешната си самоличност. Понеже в най-новата история никога не е имала самостоятелна държавност, а и понеже и националната идентичност на държавата е много сложна, а националната свяст на македонците, освен че е сложна, за част от тях е и силно колеблива. В резултат от международните процеси, благодарение на извънбалкански сили и като следствие от слабост и дефицити в българската държава  историята така повели, че българите в този регион от обширния български етничен ареал на Балканите почти никога не станаха част и субект на българската държавност. Поради което етничното им съзнание беше подложено на насилствена промяна от страна на външни фактори, преди всичко  на агресивния сръбски национализъм. Към това още в епохата на т.нар. социализъм се прибави и силно агресивното албанско демографско нахлуване в чисто българските македонски територии и съвършено пасивното отношение към този процес на гражданите на Македонската република, „подпомагано” от  югославското държавно ръководство, което залага и стимулира сръбския национализъм в междунационалните отношения във федерацията.

 

Албанското нахлуване и експанзия се осъществяват „на крилете” на  много агресивния млад албански национализъм, стимулиран с все сили от глобалния фактор САЩ, които пред 90-те години навлязоха физически трайно на Балканите, като направиха всичко възможно за скалъпването в разрез с всички правила на международното право на  т.нар. Република Косово в сръбска територия  и, най-важното, като изградиха в Косово своята най-голяма европейска военна база „Бондстийл”, от която насочват, управляват и манипулират политическите процеси в Балканския регион. Заедно с това стратегическите цели на САЩ на Блканите са отдадени за изпълнение на концесия на стремящата се да осъществи реваншистките си планове в региона чрез възраждането на някакъв „нов османизъм”, „тържествуващ”  върху ислямистките основи на доктрината  за „стратегическата дълбина” на неоосманиста с глобалистко-ционистки корени проф. Давутоглу. Настъплението на албанския фактор, освен че има чисто националистически албански цели, заедно с това изключително много улеснява турско-американските проекти за смяна на древната християнска цивилизация и култура в региона  и замяната й с ислямистски цивилизационен модел. Много отдавна са известни плановете и проектите на ЦРУ за обхващите и част от българската държавна територия „ислямска дъга” и други проекто-планове като „зелен диамант”, с други имена, но със същата цел. А Турция също доста отдавна активно се е настанила и икономически в Република Македония. Така стана възможно да се реализират глобалистките замисли в Македония да се загнезди разрушителният за националната държава т.нар. мултикултурализъм и тя да бъде окачествявана като „мултиконфесионална” държава.

 

На фона на всичко това България, явно в интерес на глобалистките интереси и на тези на САЩ, Турция, а и на Сърбия и на Русия,  гледа отстрани „няма и невъзмутима”, все едно тези, които управляват страната ни, никога не са чували, че на македонска земя и днес живеят много българи с българска свяст, която по разбираеми причини се боят да демонстрират открито. Президентът на Македония проф. Георге Иванов, бе удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на БАН само дни преди да завърши мандатът на президента Росен Плевнелиев. Вероятно за това, че стана духовен ментор на премиера Никола Груевски и му внуши идеята да търсят корените на днешните македонци при Александър Македонски в рамките на „антиквизацията”, с която да отдалечават днешните македонци от българските им корени?  Странно ли е тогава, че Владимир Путин, президентът на другата глобална сила, призваната да обединява православието Русия, тъкмо на Празника на българската писменост и култура, си позволи да вбие, така или иначе, още един клин между българи и македонци с издържаното си обаче от дипломатическо гледище изказване за азбуката, която била пренесена в Русия от „македонската земя”?!

 

Не ми се иска да вярвам, че днес македонската държавност е обречена, а македонската държавна територия е почти неспасяемо застрашена от разпокъсване. Но проектът на новото скопско правителство е съставен върху основата на Платформата на албанците в Македония, изискваща албанците да бъдат обявени за държавообразуващ народ и албанският  -  за втори официалин език в държавата. В Прищина Харадинай, бившият командир от АОК /Армията за освобождение на Косово/, бе номиниран за министър-председател при евентуално спечелване на изборите на 11 юни от неговата партия и най-вероятно ще стане такъв. А най-важното в съставянето на новия македонски кабинет е, че то не зависи от президента Георге Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5240 |30.05.2017 ФРОГОКО: Гребеца от ”Наглите” с няколко висящи дела . 1| 4079 |30.05.2017 Парламентът в Македония гласува ново правителство . 0| 4080 |30.05.2017 Фрогоко: Контролна проба заковава пияни и дрогирани зад волана . 1| 4159 |29.05.2017 Албанците с цели 8 министри в новото правителство на Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads