Реклама / Ads
18| 6993 |02.10.2013 НОВИНИ

Гамизов: Сметките за ток в Швейцария са по-ниски от нашите

.
Терминът енергийна мафия беше въведен от мен преди няколко години. Престъпленията в тази сфера са много специфични. Не можеш да разследваш престъпления в енергетиката, като наемеш инженери и ги направиш следователи. Трябват специално обучени хора.
 

Опитах се да направя такава програма за обучение, но службите щяха да ме изядат. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV енергийният експерт Стефан Гамизов. Мафията се опитва да унищожи цялата система. НЕК е в практически фалит. В енергетиката цари пълно малоумие. Мога да ви донеса сметки за ток от Италия и Швейцария, и ще видите, че те са по-ниски от тези в България. Тук не се печелят пари по честен път в този бизнес. Само се краде, категоричен беше Гамизов.

Обществото трябва да научи ужасните факти и истини в енергетиката. Богомил Манчев води дело срещу мен, но то е обречено на неуспех. Гарантирам ви, че акцията срещу него не е инспирирана от конкуренти. Никой нормален човек не би поискал неговия бизнес при тези условия, заяви енергийният експерт.

Енергетиката катастрофира и е в колапс. Първата причина е АЕЦ "Белене". Втората са мариците и третата е зелената енергия, продължи Гамизов. АЕЦ "Белене" е най-голямото престъпление. С този проект са свързани много закононарушение, които са ощетили държавата и данъкоплатците с милиарди левове. Прокуратурата трябва да се захване още със самото начало на създаване на този проект. Обзалагам се, че последните разследвания на прокуратурата ще бъдат много по-трудно доказуеми, отколкото ако се започне още от началото на тази голяма лъжа, категоричен беше Камизов.

Имам съмнения, че някой е платил на политиците, за да затворят държавата. Младите хора напускат държавата и това е най-големия проблем. Тук ще останат само пенсионери и неработещи хора. Аз, понеже се занимавам с енергетика, ще врътна бушона, завърши Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5194 |10.09.2013 Сметките на ЧЕЗ за август с 9% по-ниски от миналогодишните . 31| 8737 |07.07.2013 Партията Република.БГ ще превръща България в Швейцария . 29| 7347 |24.05.2013 С 439 млн. лв. са надписани сметките за ток . 3| 5903 |30.04.2013 Московски: До 50% могат да паднат сметките за отопление и електричество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads