Реклама / Ads
15| 4976 |11.11.2015 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Има нещо съмнително в стрелбата по Алексей Петров

.
Ген. Атанас Атанасов
Има нещо съмнително в атентата срещу Алексей Петров. Това каза в студиото на БНТ генерал Атанас Атанас и отказа да коментира по-нататък случая, като допълни, че това би предизвикало излишно напрежение в обществото.
 
МВР е в криза и разрешаването й изисква сериозни промени, смята депутатът от Реформаторския блок и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. Реформа означава да промениш една система драматично и тази промяна да доведе до подобряване на нейната ефективност. За съжаление, не можеш да започнеш реформата, като бръкнеш в джоба на служителите, защото това ги демотивира, добави той.

Ходът на финансовия министър Владислав Горанов провокира недоволството на полицаите. Определен кръг деструктивни сили пък моментално наостриха уши как да се възползват от тази ситуация. В същото време преобладаващата част от обществото е недоволна от работата на МВР. Липсата на резултати води до това недоверие у хората. Служителите, които излязоха на протест, си дадоха сметка за това, коментира Атанасов.

Той е категоричен, че решаването на системните проблеми в МВР зависи от професионалните ръководители на вътрешното министерство. Тази система трябва да е готова във всеки един момент да се изправя срещу предизвикателствата. Не може да има бум на кражби например и ти да не си готов да реагираш адекватно, подчерта шефът на вътрешната комисия в парламента. Трябва да бъдем внимателни и разумни, когато подхождаме към такава среда, защото тези хора наистина са въоръжени, те са гръбнакът на държавата, каза още Атанас Атанасов.

Той коментира и нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, като заяви, че това е поредният опит на лидера на "Атака" да дръпне нагоре "спихналия" рейтинг на партията си. По думите му с действията си полицаите са показали, че се страхуват от Сидеров, което е провокирало обществено недоволство.

Той бе помолен да изрази мнение за кандидатурата на председателя на БАН за президент. "Прочитайки имената на подкрепящите го, забелязах нещо, което не ме учудва - има една група царисти и комунисти, които застават зад него - това е твърде интересно за мен. Нещо като тойна коалиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6083 |10.11.2015 Политолог за Фрог: Записът със съдия Янева е знак, че властта подготвя нещо . 18| 7636 |06.11.2015 Ген. Атанасов: Министър Горанов провокира агресията на полицаите . 19| 6312 |03.11.2015 Сл. Атанасов: Отворят ли се чувалите с бюлетини в Пловдив, победители сме . 2| 4820 |01.11.2015 Славчо Атанасов: Надявам се справедливостта да възтържествува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads