Реклама / Ads
23| 7551 |14.11.2013 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Срещу Бисеров се извърши активно мероприятие

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: Булфото
Не одобрявам действията на полицията. Всички видяхме, че има демонстрация с несъобразена сила. София почерня. Прекомерна сила беше извадена по улиците.
 

Това коментира ген. Атанас Атанасов от ДСБ в „Лице в лице” по бТВ. Като се прочетат опорните точки на БСП става ясно, че цялата тази история е демонстрация, че другарите не желаят да предават властта. Освен това управляващите грубо нарушават закона за митингите и манифестациите. Зоните за сигурност не могат да бъдат повече от 20 м. от охранявания обект. Те си позволяват груби нарушения. Да изменят закона, като не желаят никой да минава по жълтите павета, а не го нарушават, коментира ген. Атанасов.

Ген. Атанасов не доумява и защо на следващия ден с жива верига е било блокирано движението по всички пресечки около ул. „Московска” дори и за пешеходци. Пускат само с лични карти – това отново е демонстрация на сила, заяви Атанасов.

Конфликтът не е протестиращи – полиция. Младите искат промяна, прозрачност, честност в политиката. Сблъсъкът е политически, дори цивилизационен срещу политиката, която се извършва през последните години, коментира бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов. Гордея се че има такива млади хора. Аз подкрепям тяхната позиция да се промени политиката. Но се дистанцирам от твърденията за полицейско насилие. Сигурно е имало инциденти, но ако внимателно анализираме – полицията е без палки и без оръжие.

Не е виновна обаче полицията, шефове ги нахъсват, обединиха се и двамата събеседници.

Бедността, лошите условия на труд, високомерната ни политическа класа бутат младите към Терминал 2, коментира Миланов.

Относно отличителните знаци, които трябва да носят полицаите, Миланов коментира, че те са задължени да се легитимират, когато спират някого за проверка на улицата. Обаче, когато имаме обществени прояви, кордон, не трябва постоянно да се представят.

Класическо активно мероприятие нарече случая покрай Христо Бисеров ген. Атанасов. Целите му били на първо място властта да имитира борба с корупцията, но всъщност става въпрос за разделяне на порциите. Другата основна цел на това мероприятие била да се извърши назидание надолу в структурата на ДПС. Да бъде ясно, че порциите не могат да се разпределят без знанието на Ахмед Доган. Освен това стана ясно, че Цветанов също е бил наясно с този сигнал, т. е. става въпрос за стара компрометираща информация, която да бъде използвана, когато му дойде времето.

И двамата генерали се дистанцираха от твърденията, че сигналът идва от партньорски служби.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6112 |14.11.2013 Бисеров безимотен по декларации . 33| 6236 |13.11.2013 Бисеров на разпит в следствието с двама адвокати . 56| 6727 |13.11.2013 Сидеров със сигнали от Бареков срещу Борисов . 41| 5614 |13.11.2013 Близнашки: Легитимна съпротива срещу нелигитимна власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads