Реклама / Ads
14| 6075 |28.04.2009 НОВИНИ

Ген. Димо Гяуров: НРС не е покровителствала Йосич

.
Не знам кой е покровителствал Сретен Йосич в България, но в никакъв случай това не е била Националната разузнавателна служба.
 
Това заяви за Frognews.bg бившият шеф на НРС ген. Димо Гяуров. Той е категоричен, че докато е ръководел службата не си спомня да е срещал документ, в който се споменава името на сръбския мафиот, нито да са получавали за него запитвания от партньори. Неясно било и дали секретната разработка за сърбина се казва наистина „Цвете”.

„Вероятно някъде по масивите може да има нещо за тази личност, но аз по-скоро не съм се сблъсквал с информация за него”, категоричен е Гяуров. Той е убеден, че едва ли обвинения за покровителстване могат да се отправят и към другите спецслужби.

„Ако се е подвизавал необезпокояван в България, това сигурно е било по време на югоембаргото и правителствата на Любен Беров и Жан Виденов”, предполага генералът.

Бившият шеф на разузнаването е изненадан, че голословните твърдения на един бандит, обвинен за редица тежки международни престъпления, са впрегнали и обществото, и парламента да се занимават със сърбина.
„Цялата драма се крепи на някакви твърдения. Йосич може да говори каквото си иска. Не е изключено с недоказаните си обвинения той да си отмъщава на българските служби, които го арестуваха и екстрадираха в Холандия. За това намекват и хора от сръбските служби”, каза Димо Гяуров.

Екс шефът на НРС смята, че скандалът около Сретен Йосич смърди на зле скроена предизборна провокация. Но авторите й могат да станат жертва на собствените си сценарии.

Frognews.bg припомня, че скандалът избухна след като сърбинът обяви по време на съдебно заседание в Белград, че по време на престоя си в България е бил охраняван от сегашния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Парламентът създаде специална комисия, която да разследва твърденията на Йосич, а председателят й Христо Бисеров разкри, че софийският кмет ще бъде призован като свидетел от сръбския съд.

Според Бисеров от секретната разработка „Цвете” ставало ясно, че Борисов няма никакъв принос за ареста на Йосич, а в записан със СРС разговор, покоен силов бизнесмен казвал: „Бойко взе парите”. На свой ред Борисов обяви, че Доган и Станишев му готвят атентат с действията си и поиска цялата разработка по случая да бъде разсекретена и показана на обществото.
Членовете на парламентарната комисия, проучваща престоя на сръбския наркобарон Сретен Йосич в България, не се съгласиха да бъде разсекретено оперативното дело за издирването, арестуването и екстрадирането му от България. Тя днес проведе поредното си заседание. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5643 |28.04.2009 ФБР разкрива измама с ипотечни кредити за 70$ млн. . 0| 5324 |28.04.2009 Пуснаха двама от „групата” на Баретата . 7| 4680 |28.04.2009 На 5 юли гласуваме за български парламент . 10| 4999 |28.04.2009 Безопасността на храните обсъждат в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads