Реклама / Ads
2| 4311 |02.10.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Няма да позволя историята ни да бъде променяна съобразно политическа конюнктура

.
„Има бъдеще за България и ние трябва да се борим за него. Без минало обаче няма бъдеще. Като президент ще зачитам българската история и няма да позволя опити тя да бъде променяна съобразно политическа конюнктура. Ще съхраним истината за нашето минало“. Това заяви на среща с обществеността във Варна кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.
 

Той допълни, че че като президент ще има още няколко основни приоритета. Генералът посочи на първо място националната сигурност, не само в смисъла на защита на тероториалната цялост на страната от външно посегателство, но и в смисъл на сигурнсот по улиците, в училащата, на трудовата заетост, на доходите, на пенсиите, образованието, здравеопазването на отделния български гражданин. „Ако не постигнем тази негова сигурност, нама как да имаме и национална“, каза още той.

 

На второ място кандидат-президентът посочи като свой приоритет - външната политика. Той бе категоричен, че като държавен глава ще работи тя да е базирана на консенсус и да е основана само на българските национални интереси. Ген. Радев подчерта и че ще използва най-силния инструмент на президентската инсвтитуция ветото, винаги когато сметне, че се нарушават интересите на българския народ. Той обясни, че ако ветото бъде върнато президентът може да се обърне към нацията с обръщение. „Президентът трябва да е обединител на нацията и да генерира обществена енергия в защита на националните интереси,  когато има опити за тяхното нарушаване от управляващите“, заключи ген. Румен Радев.  


„Важно е да върнем достойнството на президентската институция, на българската външна политика, на всеки един от нас. Хората, които могат да направят това са ген. Румен Радев и Илияна Йотова“, заяви лидерът на БСП в град Варна Борислав Гуцанов. Той подчерта, че варненските социалисти и общественост са зад кандидат-президенстката двойка Радев-Йотова.

 

На срещата присъстваха Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, председателят на инициативния комитет за Варна – проф. Анелия Клисарова, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимимр Янков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4906 |01.10.2016 Радев: Няма да търся разширяване на президентските правомощия, а уплътняването им . 4| 4959 |01.10.2016 Ген. Радев: Кандидатът на ГЕРБ ще е аватар на Борисов . 1| 4124 |30.09.2016 Ген. Радев: Трябва ни безкомпромисна позиция спрямо Турция с оглед договора за реадмисия . 2| 4055 |29.09.2016 Захарова: Русия няма пръст в смяната на бг-кандидата за шеф на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads