Реклама / Ads
9| 5490 |22.01.2020 НОВИНИ

Георги Кадиев: Ако сте зависими от държавата, тя ще ви вземе бизнеса

.
Георги Кадиев
Не знам какво се случва, защото всичко в хазарта е затворен кръг. Държавата, която толерирала определени играчи в бизнеса, сега искат да им го вземе. Не ставайте зависими от държавата. В един момент тя ще ви вземе бизнеса. Това каза Георги Кадиев пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Той допълни: „По-добре е си платете задълженията, вместо да търсите вратички да не си плащате. Правете нормален бизнес. Виждате какво се случва днес с г-н Божков.  

Комисията по хазарт се ръководи от бивш служител на НАП. Там много добре знаят кака се облага игрите. Къде са спали пет години?! През 2006 година имаше един начин за плащане - 15 на сто върху приходите. Божков влезе при Орешарски и той ми написа една резолюция да направим 8 процента. Но този процент остана 10. След това направиха вариант на печалбата. Къде е била комисията по бюджет и финанси?! Тяхната работа не е да следят бинго зали, а няколко игри. Големият бизнес е да се развие националната лотария, което Божков направи.  

 

От 5 млн. той скочи на 300 млн. Лотарията не трябва да се поощрява. Целта е да се ограничи лотарията, особено когато става въпрос за млади хора. В различните държави е направено по различен начин. В Румъния е държавна, в Гърция е продадоха като монопол. В Хърватска е национална. Всяка държава го е решила по нейния си начин. Аз бих подкрепил Валери Симеонов за държавен монопол. Махалото сега от едната крайност отива в другата крайност. Нямам отговор защо сега Васил Божков е станал неудобен. В един момент интересите на Валери Симеонов и премиера съвпаднаха. Прогнозата ми е, че на Божков ще му вземат бизнеса и няма да може да го задържи с феновете. Каква работа има един премиер да се обажда на Божков и да му казва: "Аз не искам "Левски",  вземи го ти. България е  корумпирана държава. Говорим за тотална некомпетентност на министрите".  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4511 |22.01.2020 Георги Свиленски: Кризите в страната ще продължат докато Борисов и ГЕРБ управляват . 12| 5545 |17.01.2020 Д-р Георги Михайлов: Болница ”Александровска” - все едно гледате гражданската война в Либия . 7| 7679 |15.01.2020 Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Спецпрокуратурата погва тв ”Евроком” по сигнал на Бареков . 9| 10649 |14.01.2020 Адв. Емил Георгиев: Не знам дали Ревизоро е лобист на Лукойл, но лансираше закон, удрящ малките бензиностанции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads