Реклама / Ads
5| 14797 |27.09.2023 НОВИНИ

Георги Лозанов: Антон Хекимян вече не е журналист, на друга писта е

.
Георги Лозанов
Всеки има право да си смени професията. Което значи само едно, че оттук нататък Антон Хекимян поема професионален и биографичен обрат – той вече не е журналист и той се отказва от журналистическата си кариера. Това каза в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ доц. Георги Лозанов, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация от Софийския университет "Св. Климент Охридски“ и бивш председател на СЕМ.
 

"Връщането му след това ще е трудна работа, ако реши да се връща, но като цяло вече той е минал на друга писта“, посочи Лозанов.


По думите му, Хекимян вече може да каже: "Аз не съм журналист вече, всеки е имал в миналото си нещо, което не продължава в настоящето, и аз оттук нататък съм политик, и ще работя като политик.“


Според Георги Лозанов, ГЕРБ едва ли се изненадва много от подозренията към тях, че имат влияние върху медиите. Той припомни сложните отношения на Бойко Борисов с медиите в много ситуации, с много реакции, с "мисирките“ и какво ли не още, и когато е бил обект на тяхното голямо внимание.


За медията бТВ, от която излиза Антон Хекимян, доц. Лозанов смята, че по закон не би следвало да има някакви последствия за нея. По-скоро става въпрос за един професионално-етичен разговор, отколкото някакъв разговор по закон и във връзка с регулацията. бТВ ще трябва да пази доверието оттук нататък на своите зрители, което няма да е лесно, или ще стане по-трудно. Така че, в някакъв смисъл решението на Хекимян нанася известен удар върху бТВ, върху доверието в нейната публицистика, в аспекта до колко медията е критична по отношение на властта, което е задължителен професионален стандарт.


"Как ще успее да го излекува това, ще видим, и дали изобщо ще успее“, добави доц. Георги Лозанов.


"Делатът власт-медии не трябваше да слиза въобще от дневния ред на обществото. Този дебат обикновено го свързваме с дебата за свободата на словото. И трябва да ви кажа, че последните 15 години, и то парадоксално, откакто влязохме в Европейския съюз, този дебат изведнъж отпадна от медийния дневен ред“, добави бившият председател на СЕМ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4241 |27.09.2023 ГЕРБ няма да подкрепи 24 май за национален празник . 1| 3761 |27.09.2023 Иван Брегов: Когато безсмислени и маломощни хора влязат в държавните органи, те ги обезсмислят . 0| 3631 |27.09.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 1| 3711 |27.09.2023 Гвоздейков: Първите два медицински хеликоптера идват догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads