Реклама / Ads
22| 6554 |05.09.2014 НОВИНИ

Георги Първанов откри във Варна предизборната кампания на Коалиция АБВ

.
Днес излизам пред вас с простичкия ангажимент – за една здрава и добре подредена държава и това е основното послания на АБВ. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ при официалното откриване на националната предизборна кампания на Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане), което се състоя тази вечер в Летния театър във Варна.
 

Георги Първанов очерта някои от основните политически ангажименти на АБВ, като подчерта, че управленски платформи практически липсват при всички останали политически сили, които се включват в надпреварата за държавното управление в 43 Народно събрание. ‘’Ние сме за възраждане на държавността, за успяваща нация и достоен живот за всеки. При АБВ България ще бъде президентска република с ясна отговорност не само на тази институция, но и на всички власти в страната. Когато АБВ има отношение към страната, България ще има възможност да избира личности в рамките на една смесена избирателна система със силен мажоритарен елемент. При АБВ ще има реална пряка демокрация. Ще има повече референдуми и гласът на народа ще бъде чут и ще бъде реализиран в управлението на страната. АБВ има своята ясна визия за реформа на политическия модел, която освен всичко друго, включва прозрачни принципи за финансирането на партиите, строг контрол от страна на Сметната палата и рязко съкращаване на държавните субсидии за партиите. АБВ предлага и ще отстоява визията за една смела реформа в съдебната власт, вкл., с пряк избор на съдиите, със съкращаване на мандата на главния прокурор. Ние предлагаме пакет от меки за борба с корупцията по високите етажи на властта, вкл. и независима служба, равноотдалечена от властите, а не както е сега – подчинена на правителството. Ние предлагаме всички държавни обществени поръчки да са централизирани на едно място и да има прозрачност и контрол върху целия процес. АБВ има своите идеи в икономическата сфера, които са мно го по-смели и радикални от онова, което предлагат другите партии – реформа на данъчната система в страната, не просто отпадане на плоския данък, нова система в политиката на доходите, вкл. и минимално почасово заплащане - нещо, което никой друг не предлага. Много са идеите, които очертават един различен многопластов образ на АБВ’’, каза от трибуната на Летния театър във Варна председателят на ПП АБВ. Той бе категоричен, че участието на ПП АБВ в бъдещото управление на държавата ще бъде на принципна и идейна основа и по никакъв начин съвместно с ДПС.

 

Пред препълнените трибуни в морската ни столица Георги Първанов представи листата на АБВ във Варна с водач зам.-председателя на партията Ивайло Калфин. На събитието присъстваха представители на партията и кандидати за народни представители от цялата страна.

 

На официалното откриване на кампанията на ПП АБВ за първи път прозвуча химна на партията – подарък от Емил Димитров-син и певеца Дани Милев. Песента ‘’Моя страна, моя България’’ вдигна на крака трибуните на Летния театър, певицата Тони Димитрова заяви, че за нея е чест да бъде в отбора на АБВ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4631 |05.09.2014 ЧЕЗ поиска ограничителен режим за снабдяване с електроенергия в общини Георги Дамяново и Берковица . 55| 5947 |05.09.2014 Михайл Миков откри кампанията на „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” . 20| 5499 |03.09.2014 Първанов: На ДПС му е време за резервната скамейка . 9| 5952 |02.09.2014 Георги Костов: За 1 г. са освободени 1633 служители от Земеделието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads