Реклама / Ads
17| 7387 |12.03.2014 НОВИНИ

Георги Свиленски: Погром на БСП-офис в отговор на декларация против омразата

.
Тази нощ между 21:00 и 23:00 часа, срещу районния клуб на БСП в Слатина беше извършено вандалско действие. Бяха изпочупени 3 от големите витрини на помещението. Това заяви Георги Свиленски, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в парламента.
 


Той допълни, че нападателите са били над 10 човека, които са забелязани от съседи и са информирали органите на МВР. „Това, което нас ни притеснява като политическа сила е, че за тези 24 години демократично развитие на България, такова нещо, в този район, спрямо този клуб, никога не се е случвало. Когато БСП приема декларация против омразата, против ксенофобията и всякакви действия, застрашаващи живота на хората, да се извършват посегателства върху имущество и такъв тип действия срещу партиен клуб, ние го оценяваме като провокация срещу цялата демократична общност”, категоричен е той. Свиленски изрази и притеснения дали това е началото и оттук нататък ще предстоят още по-сериозни действия, „защото да хвърлиш един камък върху едно стъкло е притеснително, но в случая имаме 3 павета, хвърлени върху 3 витрини”.



Той е на мнение, че това не е случайно действие, а е с умисъл. „Ние, като политическа сила, призоваваме всички парламентарно представени сили да се разграничат от подобен тип действия, спрямо която и да е политическа сила и клуб. Това не е начинът, по който трябва да водим диалог и да показваме на обществото кой е по-силен и отстоява демократичните ценности в страната“, каза Георги Свиленски.

Жельо Бойчев, секретар на ПГ на КБ, допълни по темата, че в своята 120 годишна история БСП е била подложена на множество провокации, насилие и преследване, но тя оцелява. „Това по никакъв начин няма да ни спре в нашите по-нататъшни действия, твърдо разбиране да предлагаме диалог, да търсим съгласие в българското общество, подкрепяйки правителството, осигурявайки работа на Народното събрание, ден по ден да решаваме проблемите на българските граждани“, заяви той.

Страхил Ангелов, народен представител от ПГ на КБ, обясни, че клубовете на БСП, както и на останалите парламентарни и извънпарламентарни субсидирани партии, се поддържат със средства от субсидията. „Тези хора, които са счупили витрините, би трябвало да са наясно с това, че те са скъпи и ще бъдат сменени с пари от субсидията, т.е. и с техните пари“, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6229 |07.03.2014 Кристалина Георгиева води кампания на УНИЦЕФ срещу насилието на деца . 7| 9705 |07.03.2014 Георги Харизанов остава в ареста . 3| 5726 |06.03.2014 Осъдиха войниците уринирали върху братята Евлоги и Христо Георгиеви . 13| 6115 |01.03.2014 Капка Георгиева: Ще участваме в евроизборите, може в коалиция с НФСБ, ВМРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads