Реклама / Ads
11| 4510 |08.03.2016 НОВИНИ

От ГЕРБ дружно бранят Сотир Цацаров

.
Сотир Цацаров
Значимите фактори в ГЕРБ дружно застанах в защита на Сотир Цацаров. Първо премиерът Бойко Борисов заяви за електронното издание „Mediapool“, че лидерът на ДСБ Радан Кънев „всеки ден казва да сменим главния прокурор“. Борисов уточни, че не става дума за персонална смяна на обвинител номер едно, което очевидно не желае.
 

Борисов обвини партията на Кънев – ДСБ, че „от трите големи съда два пряко ги ръководи“. Премиерът заяви, че десетилетия наред политически партии се опитват да яхнат или прокуратурата, или съда, но никой до сега не е успял, няма и да успее. Според Борисов в момента прокуратурата е независима.

 

„С мен е говорено от политическите ми партньори и аз съм им казал, че аз днес единственото, което желая е 100% независим съд и прокуратурата. И понеже в момента са такива, задавам контра въпрос към моите опоненти. Ако се приеме тяхната теза, каквато всеки ден Радан изказва – да сменим главния прокурор. С кого? И като го сменим аз и той, ако приемем, че сме на един акъл, този новият няма ли да кажат, че е наш? Ще му вярват ли?“ коментира Борисов. Той заяви, че ДСБ, чрез Лозан Панов ръководи ВКС, а от там и СГС. „От трите големи съда остава само ВАС. Те се ръководят от хора, които не се крият, че са близки с определени медии и определени хора."

 

После бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и настоящ председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, пред бТВ обвини индиректно председателя на ВКС Лозан Панов, че е издигнал съдията, който е произнесъл осъдителна му присъда. За сметка на това Цветанов твърди, че главният прокурор Сотир Цацаров бил подведен  през цялото време. Вчера пред ВСС следователят Бойко Атанасов каза, че следствията срещу Цветанов са започвали по нареждане от депутата от ДПС Делян Пеевски. Последният пък е сочен за „ментор“ на Сотир Цацаров.

 

Изказванията на Борисов и Цветанов сочат, че или се опитват да „откъснат“ Цацров от Пеевски или конфликтът им с депутата от ДПС е театър. И в двата случая обаче моделът #КОЙ продължава да е действа с пълна сила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4876 |07.03.2016 Борисов обяви ГЕРБ за безгрешни и им забрани да участват в избора на КЗК . 7| 4491 |02.03.2016 Бойко Ноев: Премиерът и ГЕРБ да поемат отговорността за Отбраната . 16| 4369 |02.03.2016 К. Нинова бясна: Доживях да се изкажа от името на ГЕРБ! . 2| 4006 |02.03.2016 Ненчев: Меморандумът с ГЕРБ раздели Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads