Реклама / Ads
40| 5683 |07.08.2013 НОВИНИ

ГЕРБ вдига паметник на жертвите на терора на БКП

.
ГЕРБ ще запознае кмета на София, главния архитект на града и своите представители в Столичния общински съвет с идеята за изграждането на Мемориален комплекс, посветен на терористичната дейност на БКП и жертвите на комунизма в България, се казва в писмо до медиите, изпратено от пресцентъра на партията.
 

Идеята е на „Съюза на репресираните от комунистическия режим в Р. България“ и е одобрена от заместник-председателя на паритята Цветан Цветанов и народните представители Димитър Главчев и Данаил Кирилов.

Предложението е мемориалния комплекс да бъде изграден в София в пространството около НДК.
В неговите рамки е и възстановяване на „Войнишкия паметник“, посветен на Балканската война, като върху него бъдат допълнени и имената на загиналите във Втората световна война, както и на военните, станали жертва на комунистическия терор върху българската армия.

Цветан Цветанов е поел ангажимент парламентарната група на партията да анализира законодателството, касаещо реабилитацията на репресираните и да предложи законодателни промени, които да облекчат този процес.

“Убеден съм, че ще намерим най-правилното решение, за да помогнем на всички репресирани. Българското общество не трябва да забравя стореното от комунистите и опасностите, които крият комунистическите режими“, коментира още Цветанов.

В градинката на НДК вече има един мемериал в памет на жертните на комунистическия режим, който бе издигнат още през 1999 г. По традиция десните партии отдават там почит към паметта им всяка година. На 1 май т.г.представители на СДС и Обединените Съюзи на пострадалите от комунистическите репресии и терор София почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим в България. Те се помолиха с една „Молитва за България” пред „Мемориала на жертвите на комунизма” в София за всички инакомислещи и свободни хора, станали жертва на комунистическите репресии, пише в съобщение от партията. Негово Преосвещенство Геврасий отслужи литургията. На възпоменателната церемония пред паметника на жертвите на комунистическия режим в градинката на НДК, съобщи тогава пресцентърът на СДС.

Засега няма становище от други десни партии и общинските власти за идеята на ГЕРБ за още един паметник на жертвите на комунистическия режим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6269 |07.08.2013 Румяна Бъчварова: Диалог БСП-ГЕРБ - само в парламента . 66| 4726 |06.08.2013 ГЕРБ смъмри „политическата метла” на БСП, ДПС и Атака . 24| 4907 |01.08.2013 Отхвърлиха социалните предложения на ГЕРБ в парламента . 41| 5832 |01.08.2013 Протест пред парламента и централата на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads