Реклама / Ads
7| 4927 |07.02.2008 НОВИНИ

ГЕРБ влезе в семейството на Европейската народна партия

.
След близо 2-годишна битка да бъде признат за десен политик Бойко Борисов най-сетне дочака това признание. ГЕРБ вече официално е член на ЕНП. Това стана на церемония в Мадрид.
 
С внушително мнозинство Политическото бюро на Европейската народна партия (ЕНП) е гласувала за приемането на ГЕРБ и партията на настоящия премиер на Украйна Юлия Тимошенко – БЮТ (Блокът на Юлия Тимошенко). Срещу кандидатурата на формацията на Борисов са били само от ДСБ.

По-рано през деня председателят на ЕНП Жозеф Дол увери столичния градоначалник, че ГЕРБ със сигурност ще бъде приета за пълноправен член на ЕНП. Дол е на тридневно посещение у нас. Според него формацията на Борисов е най-силната у нас в момента и затова призова останалите десни към обединение около нея, за да "накарат българския десен избирател да отиде до урните".

Бойко Борисов от 2 години води борба за членство в Европейската народна партия със СДС и ДСБ, които дълго отричаха принадлежността на столичния кмет към дясното пространство. Генерала научи новината докато откриваше информационен център на своите евродепутати в София. Той увери Дол, че има намерение да сформира дясно коалиционно правитество, но за целта трябвало другите две сини партии да направят своя анализ за причините, които са ги довели до това положение. Борисов добави още, че не е съгласен да реанимира старите десни муцуни.

За разлика от СДС и ДСБ, които не успяха да вкарат свои евродепутати миналата година, „герберите" изпратиха цели 5, които в Европарламента са част от най-силната и влиятелна група на ЕНП-ЕД. От СДС вече са потвърдили готовността да участват в съвместно управление с кметската партия, въпреки че лидерът Пламен Юруков преди три месеца отрече демократичната й стойност, тъй като била пълна с милиционери и полицаи. Преди две седмици обаче Юруков предпочете да заяви, че "дясното" и "лявото" са изчерпали смисъла си и са "смешни".

 Партията на Костов пък все още не приема Бойко Борисов за десен, докато той не заеме категорична отрицателна позиция по темите "Русия", "Първанов" и бившите агенти на комунистическия репресивен апарат. Неформалният лидер на ГЕРБ и досега не е сторил това.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4861 |05.02.2008 "Експерти" безпардонно манипулирали Европейската комисия . 4| 5106 |04.12.2007 Полиция навлезе в Суходол . 1| 4916 |17.10.2007 Европейската комисия ни дърпа ушите заради лоши управници . 0| 4875 |20.06.2007 Европейската конституция е мъртва, да живее Европейският договор!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads