Реклама / Ads
10| 6208 |05.03.2017 НОВИНИ

Герджиков: Купуват се гласове в Северозападна България

.
Огнян Герджиков
Има сигнали за купуване на гласове в Северозападна България. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред БНР.
 

"Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат всяка седмица какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни - да направим едни честни и прозрачни демократични избори доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани. Превантивната дейност вече е налице. Важното е да се създаде обстановка на нетърпимост към такива изключително зловредни и срамящи България практики", обясни Герджиков.

 

Премиерът коментира и машинното гласуване и възможността липсата му да опорочи вота.

 

"Основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично. Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували - това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася - това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите", добави Герджиков.

 

Относно смени по високите етажи на властта, които служебният кабинет предприе, проф.Гердиков каза:

 

Защо смятате, че е нещо нередно да бъде назначен началник на Генералния щаб при положение, че към момента нямаше такъв? Имаше временно изпълняващ длъжността.

Да, има смени, никой не е абониран за властта. Тези нови назначения, в сведенията, които имам, те се справят чудесно с работата си.

 

Относно излъчването на български еврокомисар, проф. Герджиков коментира:

 

С президента Радев постигнахме съгласие за следното – до изборите няма да излъчим еврокомисар, но след изборите, ако не може веднага да се състави кабинет, тогава вече не трябва да се чака и трябва да излъчим български еврокомисар. Ако се състави правителство, тогава нека редовният кабинет да направи това.

Изненадам съм защо в предишния кабинет тогава не направиха необходимото да излъчат еврокомисар. Имаха 3 месеца да направят това, но не го.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4669 |03.03.2017 Огнян Герджиков: На Трети март започва нашето Възраждане . 6| 3997 |02.03.2017 Герджиков: Работна група вече ни подготвя за ”чакалнята” на еврозоната . 0| 3832 |01.03.2017 Герджиков: След изборите може да излъчим еврокомисар . 3| 3905 |01.03.2017 Герджиков: Няма да има касиране на вота заради машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads