Реклама / Ads
11| 5086 |18.03.2011 НОВИНИ

М. Герджиков: “Умирай трудно” не ми се играе за 4-и път

.
Минко Герджиков
Не съм обиден! По душа си оставам общинар, казва подалият оставка заместник кмет на София.
 

Не съм изкупителна жертва, казва в интервю за 24 часа Минко Герджиков. Предложих промените в зонирането, защото то е задължително и трябва да бъде направено. Всяка реформа, особено данъчната, е свързана с известен риск. Не може обаче при 197 000 лв. данъчна оценка съдът да постановява, че общината трябва да плати близо 10 млн. лв. обезщетение за отчуждаване на имот. Значи, когато общината плаща, е длъжна да дава милиони и по европейски цени, а данъците трябва да са от времето на социализма. Така няма как да се случат нужните инвестиции и градът да се подобри. Запазването на зонирането от 1998 г. обрича София на изоставане и лоша инфраструктура. Затова и сега съм категоричен, че идеята за актуализация на зоните е правилна. Явно е обаче, че не мога да продължа да стоя в общината.

Не съм обиден! По душа си оставам общинар. Смятам, че г-жа Фандъкова е много добър кмет, който се справя с тежките проблеми на града. След като видях какъв натиск има от съветниците от другите партии, които са управлявали града 10 г., но не са предприели тази важна крачка, реших, че не бива да натоварвам и да подлагам на напрежение тези, които сега се опитват да променят нещата. Затова още в неделя поех лична отговорност и депозирах оставката си пред г-жа Фандъкова. Днес (б.а. - вчера) също й казах, че при толкова напрежение и негативизъм е най-добре да се оттегля. Така ще покажа, че държа на предложението си и съм готов да нося отговорност за него.

Осъзнавам, че оставям г-жа Фандъкова, която за мен е най-важният човек в общината и за която съм работил с пълни сили, в трудна ситуация. Смяната на финансиста не е леко упражнение. Не случайно опонентите на ГЕРБ хвърлиха толкова усилия оставката ми да бъде приета. От 8 г. съм в общината и на всеки 2 г. се явявам на избори при новите кметове. Немалка част от времето съм бил и изпълняващ длъжността кмет. Упражнението “умирай трудно” не ми се играе за четвърти път. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4791 |12.02.2011 О. Герджиков: Най-възловият министър е Цветанов . 33| 12340 |14.11.2010 О. Герджиков: М. Кунева е достойна за президент . 0| 4692 |03.08.2009 М. Герджиков: Криза в София има, но има и антикризисна програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads