Реклама / Ads
0| 4726 |19.07.2019 НОВИНИ

Ад на ГКПП „Капитан Андреево“ заради километрични опашки от ТИР-ве, джип се наниза жестоко в колоната

.
Джипът е смачкан до неузнаваемост
Истински ад е на ГКПП „Капитан Андреево“ заради нестихващите километрични опашки от ТИР-ве, чакащи да пресекат границата с Турция. Катастрофи, псувни караници на изнервени шофьори, стигащи понякога до бой, съпътстват родната картинка.
 

В тази какафония джип буквално се размаза снощи в задницата на един от камионите, след като шофьорът не е успял да види  в тъмното чакащите пред него превозни средства. Водачът още е дишал, когато линейката го е взела от мястото на инцидента.   Министерство на транспорта, АПИ  и още няколко ведомства засега не предприемат нищо, за да решат грандиозния проблем, който провокира редица сериозни проблеми.

 

 

Ежедневна гледка на Капитан Андреево


.

 

Един от тях е, че колоната нонстоп създава предпоставки за ПТП-та. Не са рядкост случаите, в които един шофьор заспива на волана от преумора и се удря. Друг път пък запречва редицата, така че другите ТИР-ве да не могат да се изтеглят. „Започва едно натискане на клаксони, което оглася целия район“, разказаха служители на пункта. Местните управници имат предложения за решаването на въпроса и се надяват централната власт активно да им съдейства възможно най-скоро. Казват, че е цяло чудо, че още няма жертви. Твърди се, че проблемът не идвал от проверяващите органи на границата, които  по правило били задължени да извършват обстоен преглед на документи и товари.

 

Оказва се, че комшиите ни са решили този въпрос на своя територия, като са  предприели сериозни стъпки за изграждане на места, където ТИР-те да  могат да изчакат, без да затлачват подхода за границата. Така са дали възможност на шофьорите активно да почиват, да се нахранят, окъпят и т. н.  Организацията е такава, че едва когато дойде техният ред, водачите на камионите се нареждат. С подобно решение Турция е решила и въпросът с  ПТП-та, провокирани от задръствания и изнервените шофьори. Ситуацията става нетърпима вечер, когато болшинството от водачите, идващи от Западна Европа, са пътували часове наред без да спират и искат възможно най-бързо да влязат в Турция.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4396 |05.07.2019 Създават нова организация на ГКПП ”Кулата”, за да няма задръствания . 0| 3885 |23.06.2019 Камиони задръстиха ГКПП ”Дунав мост” . 2| 4110 |15.06.2019 Намерен е прегазен велосипедист до главния път за ГКПП „Маказа” . 0| 3910 |07.06.2019 ГКПП „Златарево” остава затворен за тежкотоварни автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads