Реклама / Ads
11| 5018 |18.03.2020 НОВИНИ

На ГКПП-та не са попълвани декларации от пристигащи от рискови страни, както на летищата

.
Източник: БГНЕС
На сухопътните гранични пунктове в страната ни влизащите от чужбина не са попълвали декларациите, които попълват всички пристигащи на летище София от държави, обявени като рискови, заради COVID-19.
 

Това алармира пред Фрог наш читател.  По думите му пристигащите с леки автомобили и автобуси от чужбина, включително от Италия, Испания и всички други държави, с висока заболеваемост и смъртност от опасния вирус,  не са били задължени да попълват декларациите, в които се посочат техни контакти, къде са били, къде ще пребивават в следващите седмици и хората, с които са в контакт. Източникът ни даде препоръка на МВР да върне поне седмица назад информацията за влезлите  у нас хора през сухопътна граница, които реално трябва да са под карантина, но те се разхождат свободно.

 

Припомняме, че представители на властта информираха , че имат затруднения с издирването влезли в страната и контактни лица,  заради грешно написан адрес или нечетливо попълнени данни. В момента през граничните пунктове не минават пътници с леки автомобили, автобуси и свободно преминаващи хора, а само товарни камиони,  научи Фрог от свои източници в граничните служби. Шофьорите на тези превозни средства минават анкета и им се правят конвои, ако преминават транзит през страната ни. Ако е имало някакви декларации, те не са били масово изисквани от пристигащите и още по-малко са били задължителни. Едва днес граничните и митнически служители са получили доставки с предпазни средства – маски и ръкавици, потвърдиха още източниците ни.

 

„В Дупница и региона всичко работи. Продавачката е без маска и без ръкавици. Всички железарийки и магазинчета по 1 лв. отвориха, заведенията също.  Тук е пълно с хора от Италия. Всички знаят, че тук  автокъщите са пълни с италиански автомобили и много хора купуват от там. Сега са се прибрали и много други, които работят там. Много хора са се прибрали с автобуси, никой от тях не е попълвал декларация на граничния пункт, щъкат си из целия град.“, потвърди друг читател, който ни потърси притеснен, че никой от търговците не спазва мерките и никой дошъл от Италия не е под карантина. По думите му,  в града упорито се говори за 11 потвърдени днес случая на COVID-19. До момента такава информация категорично не е обявявана от оперативния щаб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3645 |02.01.2020 НАП: Предварително попълнените данъчни декларации ще са готови през март . 8| 6216 |02.12.2019 Цацаров с признание: Безсмислени са декларациите на властта пред КПКОНПИ . 2| 4255 |16.09.2019 До 30 септември се подават коригиращи декларации в НАП . 5| 6245 |17.07.2019 Декларациите на властта ”показват”, колко са се облажили от нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads