Реклама / Ads
6| 2385 |29.04.2024 НОВИНИ

Главчев: България ще продължи подкрепата си за Украйна

.
Служебният премиер Димитър Главчев Източник: БГНЕС
Министър-председателят Димитър Главчев заяви на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Германия Ирене Мария Планк, че България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна подкрепа за народа на Украйна, за нейната независимост и ще участва активно в процеса на възстановяването ѝ.
 

Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Премиерът получи покана за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се проведе в началото на юни тази година в Берлин. 





Димитър Главчев подчерта, че страната ни остава напълно ангажирана с оказване на съдействие на Украйна в редица сектори и това е ясен израз на солидарността ни с народа и правителството на украинската страна. България е готова да подпомага активно Украйна в процеса ѝ на възстановяване, реформи и модернизация след края на руската агресия. 

 

Основната цел на Конференцията в Берлин е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.





Припомняме, че служебният министър-председател Димитър Главчев потвърди българската подкрепа за Украйна след участието си в Европейския съвет на 18 април. „Подкрепяме всячески Украйна според възможностите. Поддържаме европейската позиция“, коментира той. Според него източници за помощ биха могли да бъдат приходите от замразените руски активи, които сe изчисляват на около две и половина - три милиарда евро. Главчев постави специално ударение също върху призива на върховния представител на Европейския съюз (ЕС) за външната политика и сигурността Жозеп Борел възможно най-бързо на Киев да бъдат предоставени противоракетни системи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3573 |29.04.2024 Двама убити и осем ранени вследствие на ракетна атака в Одеса . 0| 2435 |29.04.2024 Дипломат: Икономиката на САЩ се развива най-добре, когато Белият дом се контролира от една партия, а Конгреса - от друга . 7| 2530 |29.04.2024 Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил смъртта на Алексей Навални . 4| 2419 |29.04.2024 "Булгаргаз" предлага с 5% по-евтин газ през май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads