Реклама / Ads
2| 2315 |30.04.2024 НОВИНИ

Главчев: Служебното правителство няма да влиза в никакви политически страсти

.
Служебният премиер Димитър Главчев Източник: БГНЕС
Днес е Велики вторник – ден, в който трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети към политиците, служебното правителство няма да влиза в никакви политически страсти, а ще си върши работата спокойно и на високи обороти. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.
 

„Едва два дни са изминали от Страстната седмица, а вече мога да ви информирам за доста събития с наше участие. Ще започна с вчерашната ми среща с посланиците на Германия и Украйна – техни превъзходителства Планк и Илашчук. Те ми връчиха покана за участие на конференция, съвместно организирана от двете държави в Берлин на 11 и 12 юни, посветена на възстановяването на Украйна след руската агресия. Хубавото е, че потвърдихме нашите възможности за участие в тази конференция за възстановяване, по-специално в областта на енергийната и пътната инфраструктура, на жилищния фонд и на икономиката като цяло“, посочи той. 





Главчев изтъкна, че има намерения в българската делегация да бъдат включени и представители на българския бизнес.

 

„Второто събитие беше с министъра на електронното управление Валентин Мундров, с когото участвахме в изтеглянето на номерата на машините, които ще бъдат в процеса на утвърждаване на съответствието за изборния процес. Всички сте забелязали, че самото представяне и тегленето на номерата се извърши в условията на пълна прозрачност, с което искаме да покажем, че така ще бъдат провеждани и изборите. Това ни е основната задача“, каза още служебният премиер.





Като трето важно събитие Главчев открои срещата си с Националния съвет на религиозните общности в България. 

 

По време на срещата всички се обединихме около тезата, че функционирането на този съвет е пример как трябва да съжителстват представителите на различните религии и вероизповедания. Според мен това е пример как би трябвало да общуват политиците, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4564 |30.04.2024 Марин Димитров остава в ареста, предложил 250 000 евро за назначения, удобни за него . 3| 2406 |30.04.2024 Казармата може да се завърне, но не за всички . 1| 2544 |30.04.2024 Съд в САЩ осъди на 21 години затвор разузнавач за шпионаж в полза на Русия . 5| 7172 |30.04.2024 Андрей Янкулов: Архивите на Нотариуса ги няма. В тях има не само записи 18+, но и документиране на корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads