Реклама / Ads
19| 5319 |14.02.2014 НОВИНИ

Главсекът на МВР обвини кмета Тотев за напрежението в Пловдив

.
Светлозар Лазаров
Днешните събития са предшествани от други ситуации, останали незабелязани, заяви по БТВ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той посочи предходни протести, когато станало ясно, че има заряд и предпоставки за повишаване на напражението.
 
Било изпратено писмо до кмета на Пловдив и било поискано да се забрани днешното мероприятие. На 11 февруари дошъл отговор, че няма основание за това. Мероприятието било проведено с разрешение на кмета от 9,30 до 11 часа.

Впоследствие обаче започнало шествие до сградата на Джумая джамия, където започнали расистки скандирания, замерания, счупени стъкла и започнал щурм на джамията. Полицията изпълнила задълженията си и не допуснала ескалация, нахлуване в джамията и пострадали мирни граждания. Тогава шествието тръгнало към турското консулство. Там също имало отпор, изреди Лазаров и отново попита защо не е било забранено мероприятието от кмета. Накрая Цацаров се обадил на Тотев да спре това, което става и в резулат на това Тотев реагирал.

Това са фактите, а кметът Тотев да обясни защо не беше забранено мероприятие пред Съдебната палата, настоя няколко пъти Лазаров.

Знам, че за няколко месеца разбихме 3 фабрики за убийства, каза още Лазаров. Очаквам скоро първото дело да бъде внесено в съдебна фаза, имаме уверения за бързо, но качествено разследване. 

Ако някой има някакви данни за престъпление, това е прокуратурата, коментира Лазаров въпроса на ексвътрешния министър Р. Петков има ли разкрито тежко престъпление, чийто извършител също е разкрит, но не е задържан. Не искам да влизам в сферата: Казал-рекъл, заяви Лазаров.

За акцията на МВР той заяви, че били планирани 14 мерки за противодействие на битовата престъпност, а усилване на охраната и полицейското присъствие била само една мярка. Имало упреци, че ПР не бил достатъчен. Нищо не сме играли, вършим си работата, увери главсекът. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 7603 |02.02.2014 Сидеров обвини Кунева в лична облага от договора за АЕЦ "Козлодуй" . 9| 5278 |23.01.2014 Нападателят на Костов: Обвинителният акт срещу мен е като жълт вестник . 21| 5072 |23.01.2014 Цацаров: Разследването срещу Сидеров продължава с обвинителен акт в съда . 3| 6112 |16.01.2014 Обвиниха Петното в закана за убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads