Реклама / Ads
15| 9186 |28.02.2021 НОВИНИ

Господин Любенов, джипката не печели избори, но е проблем за нас, журналистите...

.
Вашите колеги от ГЕРБ ми се обидиха на този въпрос - джипката печели ли избори. То не е обидно, вие казвате - това е метафора. Излиза премиера, кара джипката и печели. Еми значи това е извода - джипката печели избори. Ето това особено смело заключение бе направено от ефира на Българската национална телевизия. То не дойде от политолог. Не дойде от политик на управлявщи или пък опозиция. Дойде от журналист.
 

Въпросът бе злощастен опит за провокация, по-интересно питане, някакъв опит за употреба на журналистически похвати. По-скоро обаче изглеждаше като неуместен хумор и допълнително принизяване на медийната реалност, в която живеем вече месеци наред: Липса на въпроси, джипката и начинът, по който се управлява държавата - зад кормилото на едрогабаритното возило.

 

Печели ли джипката избори или не тепърва ще стане ясно, посочи дори Димитър Главчев от ГЕРБ, който бе в студиото. Но за журналиста Георги Любенов някак изглежда логично - този начин на управление, този начин на политиканстване, този тип предизборна кампания изглежда помага на ГЕРБ.

 

Любенов не пита - не е ли нередно да се използва правителствен джип, обществени пари и прочее за предизборна кампания, не пита нормално ли е Борисов да бяга от журналистите (сиреч него) и техните въпроси. Такива неща. Нормални.

Любенов успя само да каже - Е, значи джипката печели избори...

 

А иначе интервюто мина по познатия ред - управляващите са много отговорни, не подали оставка през лятото, защото тогава изборите щели да са в пика на втората вълна на инфекцията. Изобщо - истинска отговорност струи от кабинета "Борисов 3". И управляващите се справили. Главчев също не е съгласен, че са се провалили. Но отчели грешките си и работят, за да станат по-добри. Не се съгласи и с това, че властта и обществото говорят на различни езици.

 

“Напротив. Чуваме какво казват хората. Имаме своите слабости, които обаче могат да бъдат отстранени. Всички казват, че няма алтернатива, нали така? То това е проблемът - другите ги знаят какво са направили, когато са управлявали. Не може с нагласата да разрушаваш да те изберат да управляваш. Не случайно толкова се дразнят на джипката. С нея се обикаля и се показва какво е свършено на всички”, посочи Главчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4333 |24.02.2021 За предизборната кампания Борисов паркира джипката в гаража . 16| 3492 |18.02.2021 Джипката на Борисов забрави пътя до Парламента . 43| 3774 |16.02.2021 Георги Марков: Смеят се на джипката, но няма такъв играч като Бойко . 14| 11713 |15.02.2021 Александър Томов: Господин, Борисов, няма смисъл да се мъчите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads