Реклама / Ads
0| 4527 |21.06.2015 НОВИНИ

Хампарцумян: Ципрас е войнстващ левичар с безумни идеи

.
Левон Хампарцумян
Хората, които управляват Гърция заблудиха много хора с леви и нереалистични идеи. Каквото и да направят управляващите там, те са в губеща позиция. Това каза банкерът Левон Хампарцумян по НТВ .
 

 Ако се съгласят с условията  на ЕС  те ще падната от власт. Ако не се съгласят, ще фалират. Няма как всички да хранят нереформирана икономика. Сега на гърците няма да им трае много дълго ентусиазма. Ние си изгладувахме  реформата  тогава. Имаме сега държава с нисък външен дълг и много по-добре наредена от Гърция. Ципрас  не е нито Виденов, нито Костов. Той е войнстващ  левичар с безумни идеи. Махането на еврозоната  не би донесла преимущества за Гърция. Ще имат слаба валута, ще се оскъпи  външната им търговия, каза той. 

Според него това индиректно ще се отрази негативно на българската  икономика. Но това, което става е полезно и за нас.

 

Не е етично да се ангажирам с предложение за шеф на БНБ . Формално предложение не съм получавал, нефомалните  нямат значение. Това за мен означава отговорност. Арогантно богатия човек може да претендира, че прави каквото си иска. Без пукната пара не съм оставал никога. Но съм имал периоди на затруднения. Докато съм бил на работа в Кремиковци , се научих да общувам с всякакви хора. Там общувах да си говя с хора с леки присъди. Полезно е. Не обръщам внимание на известността. Не мога да си позволя  да си купя  нещо в супермаркета по къси гащи. А бих искал. Със съпругата си Марияна сме заедно 15 години. Тя е жената  с която искам да бъда. Във всеки мъж има поне по един малък романтик. Не бих казал , че съм ревнив. Най-хубавия подарък , който съм и правил е себе си.

 

Достатъчно  съм богат и значително по-малко, отколкото жълтите вестници ми слагат. Не знам кога съм направил първия си милион. Не правя всяка вечер баланс. Имам обща представа  за богатството  ми. Парите на носят щастие, но липсата им е съществен компонент в усещането за нещастие, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5402 |17.06.2015 Обрат: Юнкер нападна Ципрас-лъже и изкривява . 6| 4505 |03.06.2015 Юнкер покани Ципрас на вечеря, дава му нов заем . 17| 4699 |30.03.2015 Хампарцумян: Тенденцията засега е към ниски лихви . 56| 12895 |17.02.2015 Ципрас подпука олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads