Реклама / Ads
7| 4634 |30.09.2023 НОВИНИ

Харалан Александров: Местните избори са хоризонта, до който това управление трябва да оцелее

.
Харалан Александров
Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ по Евронюз социалният антрополог Харалан Александров. От гледна точка на политическата комуникация има голям провал, а дори ми се струва, че драмата от последните дни с Плановете за справедлив преход също е провал на комуникацията, каза още той. По думите му някой не е свършил своята политическа работа, когато е трябвало да се обясни на протестиращите миньори и енергетици какво предстои.
 

Аз четох тези планове, те са изумителни документи. Мисля, че те са правени по времето на първото правителство на Петков, в тях ги няма тези хора. Има всичко друго, прекрасни идеи, мечти за зелена енергия и грандиозни фантазии, но това, което абсолютно отсъства е експертизата. Когато тези хора са изключени, а те са засегнати много драматично, е съвсем естествено те да са гневни и да протестират.

Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее на всяка цена. После целта ще бъдат евроизборите, уточни Харалан Александров.

 

Основен принцип в бизнес комуникацията е да говори един човек, или посланията да идват от един център. Това, че няма официално коалиционно споразумение прави така, че всеки казва нещо, но никой не е съгласен с никого. Тази теза сподели преподавателят по политически комуникации проф. Росен Стоянов. Липсата на единното говорене може да доведе до объркване на избирателите, които така или иначе са демотивирани, каза още той.


Не е ясен фаворитът в София и вероятно ще има балотаж. Местните избори като че ли са един мост или залъгалка на места, където някой може да си помисли, че е победил. В последствие обаче ще трябва да сдаде националната власт, а именно премиерското кресло, както и да бъдат пренаредени креслата в Министерски съвет. А онези, които ще разпределят средствата по Плана за възстановяване и развитие и по Плана за справедлив преход, ще бъдат именно вторите в реда за ротация, каза още Росен Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4533 |30.09.2023 И в Перник енергетици и миньори излязоха на протест . 19| 8162 |30.09.2023 Проф. Дуранкев за протеста на енергетиците: Става дума за защита на корпоративни интереси на трима олигарси . 4| 4544 |30.09.2023 Британското разузнаване: Кремъл се опитва да овладее разпадащата се ЧВК "Вагнер" . 14| 3891 |30.09.2023 Генералният секретар на НАТО: Не става само с героизъм, на Украйна ѝ трябват още оръжия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads