Реклама / Ads
18| 3374 |30.03.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Готови сме да направим правителство на малцинството

.
Христо Иванов иска конституционна реформа Източник: БГНЕС
Твърдо сме решени и разбираме, че България трябва да има правителство. Би трябвало да се върнем към конституционно установения ред на страната. Ще направим всичко възможно да има правителство, отчитайки изискванията на своите избиратели. Това каза в предаването ”Лице в лице” по БТВ съпредседателят на ”Демократична България” и кандидат за депутат от ”Продължаваме промяната - Демократична България” Христо Иванов.
 

Нивата на недоверие и на разделение в обществото и на ниво лидери между нас и ГЕРБ са такива, че никой не предвижда коалиция, която да изисква високо ниво на доверие.

 

Така че остава да се търси обединение около някакви големи национални задачи и такъв формат на правителство, което би направило възможно неговото гласуване и функциониране.

 

Ако има управление, то няма да бъде базирано на коалиция, ще бъде по-тясна пътечка. Пред страната има много рискове, но и много възможности, затова трябва да поемем по трудния път, допълни Христо Иванов.

 

Към момента е рано да се говори какви ще са параметрите на това предложение, но ще направим всичко възможно да направим правителство, което да отговаря на изискванията на нашите избиратели и то няма как да бъде коалиционно, а трябва да е фокусирано не към разпределение на порции и постове, а към определени задачи, заяви Иванов.

 

За страната е рисково да продължи тази форма на президентска република, в която президентството се превръща в някакъв самостоятелен центъра на власт

 

Законът на Крум Зарков е важна част от съдебната реформа, но не е съдебната реформа.

 

Без конституционна реформа не можем да влезем в Шенген и да отключим еврофондовете. Докато това не се случи, няма да има движение напред. Борисов и ГЕРБ всячески се опитват да заобикалят тази тема, каза съпредседателят на ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3472 |28.03.2023 Росен Христов: България продължава срещите за предоговаряне на ПВУ . 1| 3031 |28.03.2023 Николай Милков: Готови сме да оказваме съдействие на хората с българско самосъзнание в РСМ . 0| 3172 |27.03.2023 Христо Панчугов: Има радикализация на партийните ядра . 3| 3454 |26.03.2023 Десислава Христова: Всички ин хаус договори имат аванси. Доста от проектите не са направени както трябва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads