Реклама / Ads
14| 6386 |07.05.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Питайте Борисов коя е Мата Хари!

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Искам да попитам кога най-сетне българската прокуратура ще изясни коя е личността на Мата Хари. Този въпрос не е въпрос на интимни отношения, този въпрос на кой е свидетелят, който може да потвърди окончателно наличието в премиерската спалня на суми, които не могат да бъдат обяснени в неговата декларация.
 

Това коментира председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов след консултациите при президента и добави, че свидетелствата му са изключително важни.

 

Що се отнася до новия шеф на ЦИК, той заяви: „Пролича си, че не е имал никакъв предварителен консенсус за избора на председател на Централата избирателна комисия, което не е добре. Очевидно е, че ГЕРБ продължават със своята тактика да бламират всеки възможен процес.“

 

„Господин Борисов фактически превръща самия демократичен процес, самата перспектива за провеждане на избори в заложник за личното си оцеляване. Видяхме и начина, по който беше бламирана работата на Комисията по ревизията. Нещо, което не бива да бъде отминато с мълчание, защото най-сериозното доказателство е, че там се говориха неща, които ГЕРБ не искат да бъдат чути. Там се казват неща, които многократно са били говорени“, заяви Иванов.

 

Според него те никога не са станали предмет на независима, изчерпателна проверка от нито една институция.

 

„В момента, в който тази фактология отново се появи на повърхността, ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да запушат възможността тази фактология да се изнесе“, добави Иванов.

 

По отношение на кандидатурата на Камелия Нейкова за председател на ЦИК, председателят на ПГ на „Демократична България“ каза, ще тя очевидно отговаря на формалните качества и на изискванията за професионализъм, така че те са я подкрепили като възможен изход на тази ситуация, която е била създадена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3800 |07.05.2021 Асланов контрира Христова: Няма никаква анархия в парламента . 48| 6982 |04.05.2021 Борисов, питайте ”приятелите в Европа” какво е демокрация. Вие не знаете . 12| 3708 |03.05.2021 Белянова: Съдбата на България e като на Христос, предавана за власт и кюлчета . 12| 3538 |02.05.2021 Корнелия Нинова: Христос Воскресе! Нека има благодат и любов във всеки български дом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads