Реклама / Ads
2| 5307 |23.12.2014 НОВИНИ

Кр. Янков: Работата на ДАНС не трябва да е толкова видима

.
Депутатът от „БСП лява България“ Красимир Янков
Държавният бюджет беше приет с удължено заседание в рамките на петъчния парламентарен ден без да се чуват аргументи.
 
Това заяви народният представител от БСП Коалиция лява България Красимир Янков пред Фокус. Той посочи, че още по първа точка – приходи в държавния бюджет дебатите са били прекратени след едно изказване, което дори не е било на опозицията.

„Стана ясен моделът, по който се предвижда да бъда приет бюджета и нашата парламентарна група направи своята декларация и излезе от залата, за да изразим отношение по начина, по който се действа. За съжаление управляващите нямаха никакво намерение да чуят аргументи и да участват в дебат и са приели бюджета без никакви аргументи и дебати, само с гласуване, в което са участвали повечето политически партии, което ги прави съучастници в приемането на един бюджет, който ще има последствия за живота на българите през цялата следваща година”, посочи Янков.

Решението, прието от Българския парламент по отношение на пенсионните фондове, е скандално, допълни Янков. „Има обществена реакция и аз мисля, че управляващите не се съобразиха с отношението на хората по този въпрос – без никакъв дебат, без аргументация, с една демонстрация на начин на управление, което беше отхвърлено от българските граждани през 2013 година. Този бюджет, който е приет е бюджет на стагнацията, замразените доходи и отнети социални права”, категоричен беше Красимир Янков.

По отношение на промените в Закона за МВР наблюдаваме „извънредно законодателство”, коментира Янков. Той посочи, че управляващите са заявили в прав текст, че бързат с промените в Закона за МВР.

Проведе се т.нар. „обществено обсъждане” на промените в закона. Стана ясно, че тези промени връщат модела „Цветанов”. Промените са несъобразени с вътрешните реалности, включително и от гледна точка на националната сигурност”, посочи Красимир Янков. Той допълни, че ще бъдат чути аргументите, които БСП Лява България е изложила и по време на дебатите в Парламента.

„Със сигурност има много недостатъци, които са видими. Като започнем от структурирането на борбата с организираната престъпност и изземване на правомощия на другите служби. Видимо е желанието на управляващите да концентрират повече власт в МВР за да упражняват с всички възможни средства натиск, включително и върху политически опоненти”, посочи Янков.

Според него е несериозно в секретните служби да има назначение след конкурси. „Работата на ДАНС не трябва да е толкова видима за обществото. Трябва да има перманентна оценка на работата на служителите, а не кариерно израстване, такова каквото се предвижда”, допълни още Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4562 |22.12.2014 Вучков: Ще има нова процедура за шеф на ДАНС . 8| 8286 |20.12.2014 Красимир Янков: Парламентът пак е личен инструмент на Борисов . 0| 4752 |18.12.2014 Иван Чобанов: ГДБОП беше преместен в ДАНС като по нареждане . 2| 4232 |18.12.2014 Дъбов: Прави се опит ДАНС и ДАТО да бъдат подчинени на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads