Реклама / Ads
8| 5286 |27.02.2014 НОВИНИ

Янукович се обади от неизвестна посока

.
Украинският президент в оставка, който все още е в неизвестност, изпрати изявление до руската агенция ИТАР-ТАСС. В него той казва, че се смята за законен президент на Украйна.
 

„Аз, Виктор Феодорович Янукович, се обръщам към народа на Украйна. Както по-рано се смятам за законен държавен глава на Украйна, избран на основата на свободното волеизявление на украинските граждани. Не мога да остана безучастен към трагичните събития в моята родина. Смятам, че подписаното от мен и лидерите на 21 февруари на украинската опозиция в присъствието на уважавани западни партньори Споразумение за преодоляване на кризата в Украйна не е изпълнено. Екстремизмът остава по улиците на много градове. По мой адрес и по адрес на мои съратници звучат заплахи за саморазправа“, пише Янукович.

Президентът е в неизвестност от 22 февруари, след като подаде оставка. Оттогава вървят спекулации и догадки къде може да се намира той. Виктор Янукович е в санаториума Барвиха край Москва, съобщи междувременно руското електронно издание РосБизнесКонсалтинг, цитирано от Асошиейтед прес. Вчера Янукович беше включен в списъка на международно издирваните лица.

Молбата на Виктор Янукович за обезпечаване на личната му сигурност е била удовлетворена на територията на Русия. Това съобщи „РИА Новости“, позовавайки се на източници от властта. „Във връзка с това, че Янукович се обърна към властите на Русия с молбата да обезпечат неговата лична сигурност, съобщаваме, че молбата е удовлетворена на територията на Русия”, каза източникът. 

Молбата на обявения за издирване украински президент беше предадена по-рано на руските власти чрез средствата за масова информация.

Това подвърждава до голяма степен, че обявеният за международно издирване Янукович, най-вероятно вече е в Русия. 

По-рано и.д. вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков обясни, че Янукович е можело да бъде задържан в Крим, но това не е било сторено, за да не се нагнетява напрежението там.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7247 |26.02.2014 "Д. телеграф": Янукович е в България през Черно море . 37| 5558 |24.02.2014 Издирват Янукович със заповед за арест . 11| 5344 |23.02.2014 Янукович не успя да излети . 4| 5416 |21.02.2014 Янукович и опозицията подписаха споразумение за мира в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads