Реклама / Ads
6| 5918 |06.03.2024 НОВИНИ

Явор Божанков: Общият проруски фронт "Възраждане", БСП, ИТН и Радев - орки, на които трябва да се противопоставяме

.
Явор Божанков Източник: БГНЕС
"Опозицията на проруската “Възраждане”, БСП и ИТН използва същите думи като режима в Кремъл". Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПП-ДБ Явор Божанков. "Този общ фронт можем да наречем проруски. Можем да бъдем и по-груби и да включим и президента Радев в него. Можем да ги наречем орки, да ги пратим да си формират федерация на орките и да я кръстят Оркистан. Но сме длъжни да направим друго - да се противопоставяме на всеки опит България да бъде отклонена от пътя си към Европа и цивилизованите страни", каза депутатът.
 

“Общото между наративите на опозицията са дезинформацията, фалшивите новини, омраза, основана на етнос, пол, цвят на кожата, расизъм, хомофобия”, категоричен бе той и добави:





"Общото е, че същите наративи, в същата поредност, с абсолютно същите думи използва и режима в Кремъл".

Божанков обвини "Възраждане" в спойка с Русия, като каза, че опозицията не може да формулира алтернатива на правителството:

 

“За да има предсрочни избори и ново управление, трябва да има управленска алтернатива. Такава няма. Нито проруската “Възраждане”, нито БСП, нито ИТН могат да формират управленска алтернатива”.

 

Божанков каза още, че опозицията си искала гласуването на хартия, за да има оправдание. “Истината обаче е, че и на хартия, и на гълъб, резултатите за вас са същите, но имате оправдание, защото иначе трябва да приемете, че вашето деструктивно, нелогично и неадекватно поведение ви води до тези резултати”. 


“Това е добра новина за кабинета, но не е добра новина за демокрацията. Всяка демократична държава се нуждае от силни управляващи, но и от силна опозиция. Такава опозиция в този парламент няма”, каза още той.

 

“Опозицията в 49-ия Парламент на България борави с език на омразата. Европа искала да ни напълни с престъпници, но с какви да е, а сирийци и афганистанци. Но не какви да е сирийци и афганистанци, а мургави - казва Тошко Йорданов от ИТН. Европа иска да ни направи зло, лошо - самата идея, че Европа иска да унищожи държава-членка на ЕС, съюзник е точно опорна точка на режима в Кремъл”, посочи депутатът.







“Този общ фронт можем да наречем проруски. Можем да бъдем и по-груби и да включим и президента Радев в него. Можем да ги наречем орки, да ги пратим да си формират федерация на орките и да я кръстят Оркистан. Но сме длъжни да направим друго - да даваме европейска перспектива пред България, да изобличаваме, да се противопоставяме на всеки опит България да бъде отклонена от пътя си към Европа и цивилизованите страни".


“От ГМО, през джендъри, до бежанци - опозицията в 49-ия Парламент се принизи до конспиративна Facebook група”, посочи той.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2774 |06.03.2024 Кирил Петков "боклук" и "предател": Тошко Йорданов отнесе забележка заради обиди в НС . 12| 2545 |06.03.2024 Кирил Петков: Българите вече очакват да имат премиер, който е образован, балансиран . 3| 3548 |06.03.2024 "По навик си мисля - кога ще се върне. А нея я няма". Говори бесарабският българин, който загуби съпругата си и 4-месечния си син . 3| 2409 |06.03.2024 Мистериозната жена по делото "Семерджиев" беше заличена от съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads