Реклама / Ads
10| 7035 |12.04.2015 НОВИНИ

Й. Ибрахимова: Отказвала съм на Желев и Доган за политиката

.
Йълдъз Ибрахимова Източник: Булфото
По време на Възродителния процес, когато ми смениха името, си смених изцяло визията. Когато бях преименувана на Сузана Ерова, трябваше да започна всичко от начало. След промените през 1989 г., когато си върнах името, отново си смених прическата. На един концерт в НДК приятел ми сподели какъв коментар е чул от зрител в публиката. Бил възмутен от представянето ми. Голям срам, как било възможно да има такава имитаторка на Сузана Ерова.
 
За тази случка разказа Йълдъз Ибрахимова пред Сашо Диков. И продължи – името Сузана Ерова много ми помогна. Беше толкова тежко за мен, че се вкопчих в музиката и пътувах като луда.

Ибрахимова разказа още как покойният вече български президент Желю Желев й е предлагал да се кандидатира за депутат от СДС. Отказах му. Не мога да си представя как ще стоя в една зала и ще вдигам ръка. Но не е лесно да бъдеш добър депутат. Това го знам от мъжа си, каза певицата. Тя заяви още, че е отклонила и покана за политическа кариера, отправена от Ахмед Доган.

Певицата разказа, как пред деца от детската градина обяснила що е това джаз, като променила песничката „Зайченцето бяло” в този музикален стил. „40 минути говорих и пях пред децата и накрая всички искаха да станат джаз-певици и певци”, спомни си Ибрахимова.

 

Тя разказа, че в Мексико управителят на ресторанта, който дошъл на концерта й заявил, че в „гърлото ти има диамант”. Известната джазова певица сподели, че се надява да пее още дълги години и накрая, ако гласът й започне да се губи, ще измисли нов стил, но ще продължи да пее.

 

В ранните часове всеки ден тя се разпява, като звученето на гласа й е като на мъж. „Родена съм на Балканите, тук имаме страхотно музикално богатство и да пея само джаз, за мен не е достатъчно”, призна Ибрахимова.

 

Тя заяви, че е женена за музиката, другото не я интересува. „Но когато срещнах бъдещият си мъж, нещата се промениха и бях щастлива от тази среща”, разказа Ибрахимова. Тогава била на 40 г. Живели заедно 13 г., но за нея те се равняват като за цял живот, спомни си Ибрахимова за покойния си мъж.

 

Джаз-певицата сподели, че е получила предложение за женитба от бъдещия си съпруг в колата и то на английски, за да не разбере шофьорът за какво си говорят. „Оженихме се в Копенхаген, след мой концерт, имаше и български депутати по време на церемонията в посолството на Турция в Дания”, разказа още тя.

 

"Съпругът ми седем години се бори с рака, но в крайна сметка не почина от рак, а от Хепатит Б, с който се е заразил по време на кръвопреливане в болницата", разказа певицата. Според нея, просто лекарите там не са го опазили.


Аз имам свое отношение към живота. Пея на цветята си вкъщи. Имаме си и едно котенце. Дъщеря ми го донесе, беше много агресивно и изплашено. Започнах да си говоря и с него и то ми отговаря. И много се успокои. Вече не разговарям аз с него, то разговаря с мен. Аз не се поставям по-високо от котето, от всяка птичка, завърши джаз легендата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6357 |17.02.2015 Йордан Желев: Ако някой много иска, Иван Искров щеше да си е отишъл . 1| 6737 |08.02.2015 Секретарката на Желев: Нарекоха ме отровителка заради Желю . 6| 7363 |07.02.2015 Кирил Войнов: Желев ми каза, че мръсниците нямат цвят и почивка . 3| 6573 |02.02.2015 Погребаха Желю Желев до дъщеря му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads