Реклама / Ads
9| 5747 |01.09.2011 НОВИНИ

С. Игнатов: Вече няма чернилка; баби ходят на море и по екскурзии

.
С. Игнатов
Затова нямало кой да гледа децата през септември и било добре учебната година да почва на 1-ви.
 

Идеята за начало на учебната година не е моя, а на големи групи от хора, представители на различни възрастови групи и общественици, като привържениците били много, обяви по НТВ министърът на образованието и науката С. Игнатов в навечерието на новата учебна година. Това би дало възможности за повече ваканции, които обаче били въведени. Законът влизал в НС до месец-два, информира министърът. Той осведоми, че много частни училища вече били започнали.

Ние сме започвали на 1-ви септември, но Земеделското правителство е въвело друго начало след Първата световна война, за да участват учениците в събирането на реколтата, информира Игнатов, който обаче отчете, че много хора ходят точно през септември на море. От друга страна обаче нямало кой да гледа децата през този период, когато други тръгвали на работа. бабите вече ходели по екскурзии и на море. Тази чернилка, за която се говори, не била факт за обществото. Ще се съобразя с обществения интерес и с мнението, увери министърът.

Хубаво е да има интензивно натоварване, кратка ваканция, пак натоварване, пак ваканция, препоръча Игнатов.

Семейства, учители и деца трябва да работят в много тесен контакт, за да няма тази лоша статистика, коментира министърът последните удавяния на деца по лагери.

Продължава на дневен ред да стои интеграцията на малцинствата и на социално слабите общности, където отношението към училището е на втори план. Интеграцията минава през образованието, акцентира той.

Учебниците за 5-ти, 6-ти клас вече са изчистени, работи се върху тези от 7-ми клас, добави Игнатов. Направихме преглед на държавните образователни изисквания, признахме си, че в училището има текстове като за университетската скамейка, а целта на образованието е друга. Свръхакадемизмът трябва да си отиде на мястото, а децата да се научат да вземат решения, да влизат в игрова среда, пожела министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5163 |27.05.2011 С.Игнатов: Проблем с парите има, но училища няма да затваряме . 19| 4972 |21.05.2011 С. Игнатов: Броят на университетите не е проблем . 6| 6143 |13.05.2011 С. Игнатов: Има страх от огромни двойки на матурите заради твърди критерии . 15| 4783 |21.04.2011 С. Игнатов: Пещерският случай е от мухата слон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads