Реклама / Ads
10| 6532 |22.02.2016 НОВИНИ

Илхан Андай: 136 активисти на ДПС са подложени на натиск

.
Илхан Андай
Решението за турския консул в Бургас е на нашето Външно министерство и прогнозирахме, че ще има реципрочна мярка, такава има по отношение на нашия генерален консул, заяви журналистът Илхан Андай, който написа в своя сайт 24 родопи, че има черен списък за български граждани в Турция.
 
Турският консул в Бургас по всяка вероятност е забъркан с новата партия на Местан, допусна той, като каза, че това е в сферата на гаданието. (Унур Емироглу е дипломат в турското консулство в Бургас. Преди да дойде в България миналата година е бил имам в няколко турски града, последно - в Бурса. Официално у нас се е занимавал със социалните въпроси. Според информация на наши политици обаче е превишил правата си и започнал да се бърка в религиозните работи, а и във вътрешната ни политика. Затова от неделя бил обявен за персона нон грата. От външното ни министерство не казаха нито „да”, нито „не”, но отговориха с езика на дипломацията, че както обикновено в подобни случаи няма да коментират.)

Генералният консул в Пловдив след година и нещо служба пък замина за Анкара преди известно време, където стана съветник. Вероятно Емироглу (Бургаският консул) е един от тези, които са агитирали в полза на Местан. При Ангел Ангелов обаче, нашия консул, няма гаф, а реципрочна мярка.

В първите дни, когато Местан напусна, около него гравитираха най-вече мюфтии. Те агитираха хората, че неговият път е верният, каза Андай.

Събитията сега са толкова динамични, че не знам какво ще се случи, добави той. Зад Местан е Ердоган, твърде сериозен играч, с много ресурс и с подготвени кадри, с опит в партийното строителство.

По повод списък 136 - това са хората, подложени на натиск. Те са кметове, депутати, бивши министри, зам.-министри, шефове на агенции. Списък е изготвен от хората на Местан вероятно, каза Андай. Този списък е много тревожно нещо. При някои семейства има лична драма - заплаха, че тези хора имат деца и внуци на важни позиции. Изселническите лидери коментират много уверено, но те и реално имат влияние, могат да изкарат имотите на важен човек от ДПС и да повдигнат въпроса откъде са тези пари, могат да изкарат историята на духовно лице, ходило на платена любов, за което има снимки, тези истории са много, изреди Андай.

Един депутат вече се отказа, с Ю е името му, семейството му е в Турция, той не е корумпиран, но направи избора си, обясни още Андай.

Важно е да се говори, ако не се говори, ще става все по-страшно, заключи Андай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10672 |06.01.2016 И. Андай: Големият сблъсък Доган-Ердоган скоро ще даде жертви . 24| 9198 |28.12.2015 Илхан Андай: Местан е колабирал по време на речта на Доган . 3| 5358 |19.11.2015 БГ активисти на ИД са свързани с терористи в Австрия и Кьолн . 23| 4844 |02.10.2014 Сблъсък между активисти на БСП и на ГЕРБ в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads