Реклама / Ads
4| 4711 |09.10.2018 НОВИНИ

Йончева: Общественият гняв ще бъде бързо прикрит с подходящ виновен за убийството на Виктория

.
Елена Йончева Източник: БГНЕС
„Това е третото отстраняване на разследващ журналист в Европа за последната една година“, заяви говорителят на БСП и журналист Елена Йончева в публикация в социалната мрежа „Фейсбук“ във връзка с жестокото убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.
 

„Ние не знаем какви мотиви стоят зад това зловещо престъпление. Но сме загубили вяра, че държавата е способна, че желае да стигне до поръчителите“, отбелязва още Йончева в съобщението си.


Ето цялата позиция на Елена Йончева:

 

„Това се случва в Европа – българска журналистка е убита“. „Разследващ журналист убит в България“. „Убийството на български журналист надига вълна от възмущение“. Това са само няколко от заглавията в европейската преса. Виктория Маринова даде гласност на журналистическо разследване, направено от „Бивол“, касаещо съмнения за огромни измами с европейски средства. И каза, че ще продължи с тази тема. Ето и думите, изречени от Виктория в последното предаване, по повод свободата на медиите у нас : „силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии…все повече забранени теми, систематично отстраняване на разследващи журналисти…“. Ние не знаем какви мотиви стоят зад това зловещо престъпление. Но сме загубили вяра, че държавата е способна, че желае да стигне до поръчителите.

Това е третото отстраняване на разследващ журналист в Европа за последната една година. В Малта – в бомбена атака загина Дафне Галисия. В разследването се включиха – фБР, експерти от Холандия, Европол – всички те изпратиха свои екипи на място. В Словакия – журналистът Ян Куцияк е убит в дома си. Следват правителствени оставки, десетки хиляди излизат на протест срещу правителството и корупцията. Какво очакваме да се случи в България? Цялият надигащ се обществен гняв ще бъде бързо прикрит. С намирането на подходящия виновен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4682 |11.09.2018 Елена Йончева: ГЕРБ доведоха до пълен срив държавата във всяка сфера . 4| 5256 |27.06.2018 Елена Йончева: Не знам дали Борисов си е взел остров, но си е взел цяла България . 1| 4259 |26.06.2018 Йончева: В България няма сигурност . 6| 5148 |21.06.2018 Елена Йончева: Всеки вот към правителството на Борисов е закъснял

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads