Реклама / Ads
155| 7016 |06.04.2013 НОВИНИ

Йордан Соколов: ГЕРБ е единствена алтернатива за десния избирател

.
Йордан Соколов Източник: TV7
Управлението на Борисов ще бъде запомнено с добро. Страната ни запази финансовата си стабилност. Построена беше добра инфраструктура, което е основен фактор за привличане на инвеститори.
 

Това коментира Йордан Соколов, бившият вътрешен министър от кабинета на Филип Димитров, в предаването “Факторът Кошлуков” по TV7.

Йордан Соколов призова десните да гласуват за ГЕРБ. Tой посочи партията на Бойко Борисов като единствена алтернатива за дясно мислещите, тъй като нито СДС, нито ДСБ имат шанс да влязат в парламента на следващите избори.

Ние направихме реформи, но цената, която платихме, беше, че не ги завършихме. 4 години не стигат и загубихме изборите. Докато ГЕРБ започна реформа в редица сфери – образование, здравеопазване и др., но не навлезе в същетвения им етап. ГЕРБ ще осмисли грешките си и ще имат възможност да осъществят реформите в следващия мандат в по-благоприятна финансова обстановка в страната.

Според него, кабинетът Борисов е имал възможност да запази финансовата дисциплина и все пак да вдигне доходите на най-бедните. Тогава нямаше дефицитът да е 0,5%, а щеше да е 0,6%, като Европа разрешава той да достигне до 3%, каза още Соколов.

По думите му, през последните месеци страната ни е била застрашена от хиперинфлация. Интерес от нея са имали олигарси, развили бизнеса си с помощта на огромни кредити. При хиперинфлация те ще успеят да стопят задълженията и да излязат на печалба, както се случи през 1997 г., припомни бившият вътрешен министър.

Той изрази надежда, че прокуратурата ще стигне до истината в сферата на енергетиката и ще потърси сметка на тези, които са сключили неизгодни сделки, както за строителството на никому ненужната АЕЦ “Белене”, така и за предоговарянето цената на газа с Русия. Няма друга страна в ЕС, която да плаща толкова скъпо, допълни Соколов.

Не е толкова страшно, че някой подслушва, освен ако този някой не е престъпник, коментира още Соколов. Аз останах с впечатление, че в последно време се подслушвало. Но какво означава 4 години незаконно подслушване, и то става ясно в следствие на анонимен сигнал, попита бившия министър и коментира, че предимно от страна на БСП се чува: „Ма то прокуратурата едва ли ще разкрие нещо”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5520 |05.04.2013 Месут Йълмаз дава рамо на ГЕРБ . 47| 7680 |04.04.2013 ГЕРБ се страхували от Меглена Кунева . 81| 6005 |04.04.2013 НЦИОМ: 6,9% преднина на ГЕРБ спрямо БСП . 8| 7395 |04.04.2013 Йордан Бакалов: Незаконното подслушване се крие "свише"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads